Geel viert 100 jaar Verbroedering met match tegen Sint-Lenaarts: "Ze kunnen elke topploeg pijn doen"

Geel viert 100 jaar Verbroedering met match tegen Sint-Lenaarts:
Vrijdag 06 september 2024 - 12:30   I   door Redactie

ASV Geel viert zaterdag het jubileum '100 jaar Verbroedering'. Aansluitend staat de competitiematch tegen Sint-Lenaarts op het programma. "Een mooi weerzien met Zaki", kijkt trainer Tom Schipper vooruit. "Zij kunnen elke topploeg pijn doen."

Geel pakte vorig weekend op de openingsspeeldag van de competitie de volle buit bij SK Londerzeel. In tropische weersomstandigheden op het Vlaams-Brabantse kunstrgas gingen zowel spelers, staf als supporters diep. Het noopt Tom Schipper en zijn staf om de trainingen deze week iets minder pittig te maken.

Recuperatie

"Het was een rustige trainingsweek", gaf Schipper toe. "De trainingen stonden in teken van recuperatie. Het was een zware zondagnamiddag in Londerzeel, zowel op sportief als op fysiek vlak door het weersomstandigheden. Vooral dinsdag merkte je de sporen van zondag nog. Donderdag was iedereen al fitter en tegen zaterdag hoop ik dat iedereen klaar is voor de match tegen Sint-Lenaarts."

Alessandro

Geel zal met een nagenoeg volledige kern aantreden tegen Sint-Lenaarts. "Van de selectie van vorige week ontbreekt alleen Matisse Neuts (hart)", wist Schipper. "Hij heeft zijn jaarlijkse controle waardoor hij er niet kan bij zijn. Wel erbij is Alessio Alessandro. Hij trainde deze week voor het eerst mee. Hij kent de helft van het team al en de club, accommodatie en medewerkers zijn hem niet vreemd. De integratie verliep al vlot, alleen kan hij op twee trainingen niet inhalen wat de jongens op zes weken hebben geleerd. We zullen zien hoe we hem inpassen."

Schipper is tevreden met de komst van Alessandro. "Edwin Wang en Nicolas Robin waren vertrokken en waren niet vervangen. Alleen Jean-Michel Hoebregs bleef over op het middenveld. Het was een logische stap dat er iemand kwam. Maar de speler die zou komen, moest absoluut een versterking zijn, niet zomaar iemand die er tussen loopt. We hadden goede oplossingen in huis, moest Alessandro niet gekomen zijn. Maar met hem hebben we zeker een versterking beet."

Zaki

Met de komst van Sint-Lenaarts zal ook Zakaria Haid El Assiri opnieuw neerstrijken op De Leunen. "Het is altijd een leuk weerzien met spelers die hier gespeeld hebben", vertelde Schipper. "Dat is ook voor hen het geval. Sint-Lenaarts is een niet te onderschatten ploeg, die van elke topploeg punten kan afsnoepen. Ze hebben de wapens om heel veel ploegen pijn te doen met naast Zaki ook nog Daoudi, Borahsasar en Bevers. We zullen er respect voor moeten hebben. (DJ)

De selectie: Alessandro, Baerts, Belkouch, Convents, D'Hondt, Hannes, Hoebregs, Joosten, Maesen, Oilil, Opdekamp, Quintiens, Toussaint, Van Pol, Van Roy, Ventôse.

Poll: Kan ASV Geel winnen van Sint-Lenaarts?

TAGS  I  ASV Geel  I  Tom Schipper

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024