Tedesco kijkt toe: Grote zorgen bij Rode Duivels in aanloop naar wedstrijd tegen Frankrijk

Tedesco kijkt toe: Grote zorgen bij Rode Duivels in aanloop naar wedstrijd tegen Frankrijk
Zondag 08 september 2024 - 16:00   I   door Redactie

De Rode Duivels wisten vrijdag met 3-1 te winnen van Israël. De troepen van bondscoach Domenico Tedesco kennen daarmee een perfecte start van hun Nations League-campagne. Maandagavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan wacht Frankrijk.

In aanloop naar die match vreest Stef Wijnants dat de verdediging van de Rode Duivels zwaar op de proef zal gezet worden. Hij twijfelt aan het feit dat Wout Faes en Arthur Theate tegen Les Bleus hun mannetje zullen kunnen staan. Dat vertelt hij bij Sporza.

“Je moet zeggen hoe het is. Jan Vertonghen is weg en hij bracht rust en ervaring”, kijkt hij met heimwee terug naar nog maar enkele maanden terug. “Met Wout Faes en Arthur Theate zullen we in dit soort wedstrijden (tegen Israël) niet in de problemen komen, maar tegen topploegen durf ik toch mijn twijfels te uiten of dat voldoende zal zijn."

"In Frankrijk zullen we alvast niet tegen zo'n laag blok moeten spelen”, gaat hij verder. “De vraag is dan of we de pressing zo hoog willen en kunnen doen. Tedesco had in zijn ‘mea culpa’ vorige week al gezegd dat we niet meer zo zouden inzakken en geen angsthazenvoetbal zouden spelen zoals op het EK. Of hij dat gaat durven tegen Frankrijk, dat wordt interessant”, sluit hij af.

Poll: Kunnen de Rode Duivels maandag winnen van Frankrijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024