Verrassend: 'Toby Alderweireld prioriteit voor José Mourinho'

Verrassend: 'Toby Alderweireld prioriteit voor José Mourinho'
Zaterdag 07 september 2024 - 20:00   I   door Redactie

Toby Alderweireld stond hoog op de verlanglijst van José Mourinho tijdens diens laatste seizoen bij Manchester United. De Portugese manager wilde in 2018 de defensie van United versterken en zag in Alderweireld de perfecte centrale verdediger. De Rode Duivel, toen actief bij Tottenham Hotspur, was een prioriteit voor Mourinho, die graag wilde profiteren van zijn ervaring en kwaliteiten.

Ondanks gesprekken tussen Alderweireld en United, kwam een transfer er uiteindelijk niet. Tottenham-voorzitter Daniel Levy legde een transfersom van 88 miljoen euro vast, een bedrag dat United niet wilde betalen. Hierdoor viel de deal in duigen, waardoor Mourinho zijn plannen om Alderweireld naar Old Trafford te halen, moest opgeven.

Mourinho had daarnaast interesse in andere topspelers zoals Gareth Bale en Alex Sandro, maar ook die transfers gingen niet door. Uiteindelijk haalde United wel Fred binnen, maar het mislopen van Alderweireld bleef een gemiste kans voor Mourinho’s plannen om een superteam te bouwen.

Poll: Snap jij dat Mourinho hem er absoluut bij wilde destijds?

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024