'Wout Weghorst maakt zich nu al compleet onmogelijk bij Ajax'

'Wout Weghorst maakt zich nu al compleet onmogelijk bij Ajax'
Dinsdag 10 september 2024 - 09:00   I   door Redactie

Wout Weghorst heeft zich niet populair gemaakt bij de nationale ploeg. De spits loopt gefrustreerd rond omdat hij, ondanks de afwezigheid van Memphis Depay, nog steeds geen basisplek krijgt van Ronald Koeman. Die frustraties zorgen tegelijk ook voor ergernis onder de spelers.

In zijn column voor De Telegraaf omschrijft Valentijn Driessen het probleem. "Het kleine tikje van Jurriën Timber op de voet van Weghorst in een partijtje met reserves en de duw van Quinten Timber in de rug van de spits deden de emmer blijkbaar even overlopen", staat er te lezen.

Het is niet de eerste keer dat Weghorst zich van zijn slechtste kant laat zien deze week. "Voor de tweede keer in korte tijd, want veertien uur eerder stiefelde Weghorst al boos weg uit de mixed-zone. Voor de derde keer werd de spits na Nederland-Bosnië en Herzegovina gevraagd hoe hij dacht over zijn rol als pinchhitter bij Oranje. Terwijl de Tukker zich bij afwezigheid van Memphis Depay zo graag opwerpt als eerste spits", weet Driessen.

Toch krijgt hij die rol niet van Koeman. Vrijdag mocht Joshua Zirkzee vol zijn kans gaan en dinsdag staat Ajax-teamgenoot Brian Brobbey in de spits. Daarom voorspelt Driessen ook een rel bij Ajax. "Bij Ajax weten ze gelijk wat ze staat te wachten met het aantrekken van Weghorst. Dat gaat nog wat worden met de twee internationals Weghorst en Brobbey, die elkaars directe concurrenten zijn voor de spitspositie. Waarbij Brobbey vooralsnog een streepje voor heeft als degene met de oudste rechten", aldus Driessen.

Poll: Denk jij dat Weghorst een goeie aanwinst wordt voor Ajax?

TAGS  I  Ajax  I  Wout Weghorst

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024