Geel bijt tanden stuk op Sint-Lenaarts: "We misten geduld, precisie en koelbloedigheid"

Geel bijt tanden stuk op Sint-Lenaarts:
Zondag 08 september 2024 - 09:15   I   door Redactie

Geel domineerde zaterdag tegen Sint-Lenaarts, maar speelde 0-0 gelijk. "Er ontbrak een portie geduld, precisie en koelbloedigheid", zag coach Tom Schipper samen met 1.500 supporters. In het slot hielden doelman Belkouch, de paal en twee de lat Sint-Lenaarts nog van de zege.

ASV Geel vierde zaterdag het jubileum van 100 jaar KFC Verbroedering Geel met allerlei activiteiten en tal van oud-spelers, -bestuursleden en supporters die de match tegen Sint-Lenaarts gratis mochten bijwonen. Zo'n 1.500 Zotten kwamen opdagen en deden even de sfeer vanuit de hoogdagen herleven.

"Het was heel fijn om terug in Geel te voetballen", keek Alessio Alessandro na zijn eerste match voor Geel terug. "Ik kwam aan in het stadion en de mensen verwelkomden mij hartelijk. Dat was een heel warm gevoel. Ik voelde mij meteen terug thuis. Er waren vandaag 1.500 supporters en dat in 3de amateur. Dat zie je zelfs in de Challenger Pro League niet. Daaraan zie je welk potentieel Geel heeft."

Geelse kansen

Het inspireerde de jongens van trainer Tom Schipper om het spel naar zich toe te trekken en de helft en het doel van Sint-Lenaarts te bestoken. Dries Ventôse kreeg na tien minuten de eerste grote kans. Nieuwbakken aanwinst Alessio Alessandro, die na één seizoen Houtvenne op de valreep van de transferdeadline werd binnengehaald, gooide de bal over de verdediging naar Ventôse die het leer mooi uit de lucht haalde en alleen voor doelman Nolle kwam. De spits strandde op de doelman.

Geel bleef aanvallen en de kansen stapelden zich op. Alessandro probeerde het enkele keren van ver, maar zijn schoten misten op enkele centimeters na het doel. Centimeters kwam ook Raf Hannes te kort om een strakke voorzet van Sven Joosten binnen te tikken. Toon Opdekamp had inmiddels balverlies van Sint-Lenaarts net niet afgestraft. Hij zou het voor rust nog een keer net niet afstraffen. En zo kwam blauw-wit aan een resem kansen, maar scoorde het niet. Sint-Lenaarts zette daar drie kansen op een hoekschop tegenover, maar de kansjes konden doelman Oussayd Belkouch niet verontrusten.

Zaki afgevoerd

Meteen na de pauze Zakaria Haid El Assiri na een contact met Geel-kapitein Jean-Michel Hoebregs uit. Volgens de spelers bleef de ex-Gelenaar na het fase met de voet steken en verdraaide hij de knie. De onfortuinlijke dribbelaar werd met de draagberrie van het veld gedragen. Het duurde daarna even vooraleer het spel opnieuw losbarstte.

Dé kans

Het was de thuisploeg die bleef aandringen voor de openingstreffer, maar net zoals in de eerste helft bleef het doelpunt in de zestien hangen. Toon Opdekamp had halverwege de tweede helft dé kans op de 1-0. Invaller Marijn Convents trapte net buiten de zestien op doel. Doelman Nolle had er veel moeite mee en loste de bal. Opdekamp was er als de kippen bij en moest het leer maar in doel leggen, maar dat was buiten Nolle gerekend, die alsnog zijn netten schoonhield.

Paal, lat (2x) en Belkouch

Met nog twintig minuten te spelen, gooide Geel de ballen maar voor doel, maar dat gebeurde vaak zonder overleg en precisie, waardoor Sint-Lenaarts niet veel moeite had om stand te houden. Meer nog, in het slot kreeg de ploeg uit de Noorderkempen zelfs nog de beste kansen op één minuut tijd. Eerst trof Bevers de paal en de lat. Borahsasar trapte de rebound via de vinger van Belkouch opnieuw op de lat en de derde poging werd door de Geelse goalie gepakt. "We mogen nog blij zijn dat het 0-0 bleef", gaf Alessandro toe. "Onze doelman pakte een paar goede ballen en Sint-Lenaarts trof meerdere keren de paal en lat."

Zo eindigde de wedstrijd in 0-0 en kregen de 1.500 Geelse toeschouwers net geen climax. "Sint-Lenaarts had zich aangepast en zakte ver terug", analyseerde Geel-trainer Tom Schipper. "Het was aan ons om oplossingen te vinden en vooral geduldig te blijven. We gingen op het einde van de wedstrijd iets te overhaast te werk. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam er meer ruimte, maar waren we te onzorgvuldig in de laatste pass, te overhaast in de opbouw of misten we de koelbloedigheid om het af te maken."

Ook de nieuwste Geelse aanwinst had op meer gehoopt. "We mogen niet blij zijn met een gelijkspel", besloot Alessandro. "We moesten in de tweede helft iets geduldiger zijn. We speelden iets te geforceerd. We moeten er op voorbereid zijn dat ploegen elke wedstrijd zo tegen ons gaan spelen, zeker thuis. Volgende week moeten we opnieuw op de afspraak zijn." Volgende zaterdag (20u) spelen de Zotten opnieuw thuis tegen Sporting Rotselaar.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - Hoebregs, Alessandro - Opdekamp, Hannes - Ventôse, Van Pol.
SINT-LENAARTS: Nolle  - Gurler, Van Den Muysenbergh, Vissers - Willemsen, Daoudi, Dhaene, Joris - Bevers, Borahsasar, Haid El Assiri.
VERVANGINGEN: 51' Haid El Assiri door Wynants, 61' Ventôse door Convents, 75' Hannes door Oilil, 77' Daoudi door Driesen, 88' Hoebregs door D'Hondt, 90+1' Dhaene door Laureyssens.
DOELPUNTEN: /
GELE KAARTEN: 6' Alessandro (fout op Daoudi), 35' Vissers (trap op Hannes), 45+2' Hannes (protest), 47' Hoebregs (fout op Haid El Assiri), 63' Daoudi (hands).
SCHEIDSRECHTER: Torben Hontis.
TOESCHOUWERS: 1.500.

Poll: Was u één van de 1.500 Geelse supporters en komt u nog terug?