1.500 toeschouwers zien Geel gelijkspelen tegen Sint-Lenaarts

1.500 toeschouwers zien Geel gelijkspelen tegen Sint-Lenaarts
Zaterdag 07 september 2024 - 21:58   I   door Redactie

Geel speelde zaterdag 0-0 gelijk tegen Sint-Lenaarts. Zo'n 1.500 supporters zagen de Zotten kansen bij de vleet produceren, maar de precisie ontbrak.

ASV Geel vierde zaterdag het jubileum 100 jaar KFC Verbroedering Geel met allerlei oud-spelers, oud-voorzitters, supporters en heel wat randactiviteiten. Kers op de taart was de wedstrijd voor de tweede speeldag in 3de amateur B tegen Sint-Lenaarts. Speciaal voor de viering was de toegang tot de wedstrijd gratis. Het lokte 1.500 toeschouwers naar het Leunenstadion. De sfeer van de in de hoogdagen werd nog eens lichtjes benaderd.

Alessandro

Het inspireerde de jongens van Geel-trainer Tom Schipper om er vanaf minuut één vol voor te gaan. Bij de Zotten maakte lastminute aankoop Alessio Alessandro na één seizoen afwezigheid (Houtvenne) meteen zijn rentree op het middenveld. Diego D'Hondt verhuisde naar de bank.

Nieuwkomer Alessio Alessandro liet zich in de openingsfase meteen opmerken. Na zes minuten stond de Genkenaar al geelgeboekt voor een overtreding op Daoudi. Even later gooide hij een bal over de defensie van Sint-Lenaarts en zette Dries Ventôse, die de bal mooi uit de lucht plukte, alleen voor doelman Nolle, de 0-0 op het bord hield. Op het kwartier legde de middenvelder vanop zo'n 25 meter aan, maar zijn schot zoefde over.

Geelse kansen

Geel bleef het spel dicteren en stapelde de kansen op. Raf Hannes zette zich door op links, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Vervolgens profiteerde Toon Opdekamp van balverlies in de defensie van Sint-Lenaarts. Zijn schot ging net naast. Daarna was het opnnieuw Alessandro. Van Pol legde de bal panklaar voor de bedrijvige middenvelder, maar zijn pegel zoefde aan de verkeerde kant van de kruising naast. Ook Van Pol kreeg nog een kans, maar zijn kopbal ging over.

Hoekschoppen

En waar was Sint-Lenaarts. De jongens uit de Noorderkempen waren drie keer op een hoekschop gevaarlijk. Eerst kopte Vissers te zwak om Belkouch te verrassen. De tweede hoekschop werd kort genomen en Daoudi krulde het leer net voorbij de tweede paal naast. Ook de derde hoekschop werd een korte variant, waarna ex-Gelenaar Zakaria Haid El Assiri net naast de winkelhaak trapte.

Precisie

De thuisploeg verdiende zeker een doelpunt, maar in het laatste segment ontbrak de precisie. Sven Joosten haalde op rechts de achterlijn en zwiepte het leer laag voor doel. Een inglijdende Raf Hannes kwam enkele centimeters te kort om de bal binnen te schuiven. Meteen erna gingen de Zotten hoog druk zetten waardoor Sint-Lenaarts de bal in de eigen zestien verloor. Uiteindelijk belandde de bal bij Toon Opdekamp, maar zijn trap buitenkant rechts ging net naast de kruising. Beide teams gingen met 0-0 rusten.

De tweede helft begon in mineur voor Zakaria Haid El Assiri. Na een contact met Jean-Michel Hoebregs bleef de ex-Gelenaar op het gras liggen. Hij moest met de draagberrie van het veld gedragen worden. Het spelbeeld bleef hetzelfde als in de eerste helft. Geel combineerde vooruit, Sint-Lenaarts zakte terug en zocht de counter. De eerste kans was voor Alessio Alessandro, maar zijn schot ging naast.

Dé kans

Even voorbij het uur was de beste kans voor Toon Opdekamp. Invaller Marijn Convents trapte van net buiten de zestien op doel, maar Nolle had er problemen mee. De gevolgde Opdekamp had de 1-0 aan de voet, maar doelman Nolle smeet zijn lichaam voor de bal en weerde in hoekschop.

Met nog twintig minuten te gaan begon de nervositeit bij spelers en supporters te groeien. Geel bleef in één richting spelen. Van Pol kopte een voorzet van Opdekamp over. De Geelse stormwals bleef vooruitgaan, maar kwam al te vaak binnen de zestien tot stilstand. In de 89ste minuut ging Sint-Lenaarts ei zo na nog met de zege lopen maar tot driemaal toe werd Geel gered door het doelhout. Eerst belandde een trap van Bevers tegen de paal en lat. De rebound van Borahsasar kwam op de lat terecht.

En zo eindigde de wedstrijd in een scoreloos 0-0 en daar mochten vooral de bezoekers tevreden mee zijn. Geel moet ook in eigen boezem kijken: de scherpte in de afwerking ontbrak. Zaterdag (20u) spelen de Zotten opnieuw thuis tegen Sporting Rotselaar.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - Hoebregs, Alessandro - Opdekamp, Hannes - Ventôse, Van Pol.
SINT-LENAARTS: Nolle  - Gurler, Van Den Muysenbergh, Vissers - Willemsen, Daoudi, Dhaene, Joris - Bevers, Borahsasar, Haid El Assiri.
VERVANGINGEN: 51' Haid El Assiri door Wynants, 61' Ventôse door Convents, 75' Hannes door Oilil, 77' Daoudi door Driesen, 88' Hoebregs door D'Hondt, 90+1' Dhaene door Laureyssens.
DOELPUNTEN: /
GELE KAARTEN: 6' Alessandro (fout op Daoudi), 35' Vissers (trap op Hannes), 45+2' Hannes (protest), 47' Hoebregs (fout op Haid El Assiri), 63' Daoudi (hands).
SCHEIDSRECHTER: Torben Hontis.
TOESCHOUWERS: 1.500.
 

Poll: Was u één van de 1.500 toeschouwers op de wedstrijd van Geel?

TAGS  I  Geel  I  Sint-Lenaarts

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024