Bondscoach Martinez zwaar onder vuur na monsterzege: "Zwijg dan gewoon!"

Bondscoach Martinez zwaar onder vuur na monsterzege:
Donderdag 09 juni 2022 - 11:15   I   door Redactie

Oud-bondscoach René Vandereycken is gen fan van huidig bondscoach Roberto Martinez. In Het Nieuwsblad haalt Vandereycken flink uit.

“De communicatie van Martinez na de 1-4 tegen Nederland heeft me gestoord. Opnieuw, want sinds zijn uitspraken over Nainggolan heb ik twijfels bij zijn communicatie en persoonlijkheid", aldus Vandereycken in Het Nieuwsblad.

"Hij zei dat België de match tegen Nederland 25 minuten onder controle had en goed speelde", gaat Vandereycken verder. "Dat klopt niet: de Rode Duivels waren 16 minuten evenwaardig en zelfs toen vond ik dat Nederland al rustiger aan de bal was."

"Martinez sprak zichzelf op dat punt tegen toen hij het over het uitvallen van Lukaku had. Toen zei hij wél dat Nederland al vóór zijn blessure beter in de wedstrijd was gekomen en dat zich dat daarna doorzette."

Van Gaal

"Welnu, Lukaku had na 21 minuten verzorging nodig en werd na 25 minuten gewisseld. Martinez gebruikt statistieken over de gelopen meters als bewijs dat er inzet was, maar daarmee alleen meet je dat niet. Het gaat over de intensiteit van de duels.  

Dat is volgens Vandereycken nog niet alles. "Martinez wilde niet antwoorden op de vraag naar de uitspraak van Van Gaal over het druk zetten, maar hij reageerde wel door terug te komen op Van Gaals uitspraak over Noa Lang. Ofwel zwijg je, ofwel zeg je hoe het zit."

Poll: Terechte kritiek van Vandereycken?

TAGS  I  Rode Duivels

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024