Vincent Kompany spreekt zich uit over job als bondscoach: "Dat is dé manier"

Vincent Kompany spreekt zich uit over job als bondscoach:
Woensdag 04 mei 2022 - 12:00   I   door Redactie

Feit: Roberto Martinez stopt na het WK in december bij de Rode Duivels. Gevolg: de voetbalbond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach.

En dus is het logisch dat er voortdurend namen naar voor geschoven worden als mogelijke opvolger. Al zeker van de beste/bekendste Belgische trainers. Vanwege de link met Roberto Martinez wordt zo ook Vincent Kompany genoemd.

In een interview met Eleven Sports gaat de Anderlecht-coach daar dieper op in. "Het gevoel moet goed zitten. Je wordt geen coach van de nationale ploeg om gewoon coach te zijn van de nationale ploeg. Het is een gevoel." Waarna hij verder uitweidt.

"Voel je dat er een groep is die iets kan betekenen? Voel je dat het een goede generatie is? Is het het juiste moment?" Vervolgens maakt Kompany een niet mis te verstaan statement. "Op dit moment zou dat geen goede stap zijn in mijn carrière." En daar heeft hij een duidelijk reden voor.

Vooruitgaan

"Ik moet op het veld staan, mijn rug kunnen rechten na verloren finales, gewonnen matchen, moeilijke matchen of moeilijke beslissingen. Dat is dé manier om het snelst te groeien. Vandaag zit ik nog in een fase waarin ik elke dag wil vooruitgaan." Kandidaat af dus.

Poll: Denk je dat Kompany een goede bondscoach zou zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024