Marc Coucke en Anderlecht zwaar onder vuur: "Totaal geen respect!"

Marc Coucke en Anderlecht zwaar onder vuur:
Woensdag 09 mei 2018 - 13:10   I  

Marc Coucke wist meteen dat hij niet langer voorzitter was van KV Oostende, maar wel van paars-wit. De aandacht van de media was enkele maanden geleden enorm toen Coucke de club overnam. Dat hij niet langer rustig aan de kust zit ondervindt Coucke wel elke week.

Vandaag kwamen Coucke en Anderlecht in het nieuws toen bekend werd dat Anderlecht de vrouwenploeg, die trouwens kampioen werd dit seizoen, zal opdoeken. De spelers kregen dat nieuws gisteren te horen. Dat wist Sporza.

Ondertussen hebben zowel club als voorzitter al gereageerd op de berichten. Volgens hen zijn die voorbarig, want is er nog niets beslist. Toch hebben de speelsters het nieuws gisteren zelf vernomen. Zo reageerde Red Flame en speelster Aline Zeler via Sporza.

"Ik ben echt kwaad"

"Ze hebben het ons gisterenavond verteld. Ze hebben geen echte reden gegeven. Het was echt een verrassing voor de speelsters en de staf. We zijn bijzonder hard geschrokken. Het is uiteraard ook over het budget gegaan. De vrouwenploeg kost geld, maar volgens mij zijn er sponsors genoeg bij een grote club als Anderlecht. We hebben maandagavond ook even met Marc Coucke kunnen praten, maar dat was niet constructief."

"Deze namiddag zullen we wel opnieuw samenzitten. Dit is totaal respectloos voor ons en voor het vrouwenvoetbal in het algemeen. We hebben dit jaar zo hard gewerkt voor die titel en nu hebben we niets. We kunnen geen Champions League spelen. Ze spelen met onze voeten. Ik ben echt kwaad." Ook via Twitter haalde ze nog eens uit.

Poll: Getuigt deze beslissing van weinig respect?

TAGS  I  Anderlecht  I  Coucke  I  Zeler

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024