Waarom AA Gent dit seizoen kampioen wordt

Waarom AA Gent dit seizoen kampioen wordt
Donderdag 26 juli 2018 - 17:40   I  

Club Brugge won de Supercup van Standard, maar deze week wordt de Jupiler Pro League weer écht op gang getrapt. Het belooft een spannende competitie te worden, met verschillende titelkandidaten. Elke dag bespreken wij één pretendent, vandaag AA Gent.

AA Gent heeft een turbulent seizoen achter de rug. De Buffalo’s begonnen dramatisch aan de vorige jaargang en de slechte start luidde het vertrek van succestrainer Hein Vanhaezebrouck in. Yves Vanderhaeghe werd zijn opvolger en leidde de ploeg na een straffe remonte alsnog naar play-off 1. De play-offs begonnen goed, maar vervolgens stortte Gent helemaal in. Enkele mindere matchen en het ontslag van assistent Bernd Thijs later eindigde Gent uiteindelijk vierde.

Outsider en minder druk

Dit seizoen mikken ze opnieuw hoger in de Ghelamco Arena. Voorzitter Ivan De Witte maakt er geen geheim van dat hij zijn ploeg voor de titel wil zien strijden. En dus is Gent, net als de voorbije seizoenen, een outsider voor de titel. Dat maakt van de Oost-Vlamingen een ploeg om rekening mee te houden. Ze moeten overigens niet met zo’n zware druk als Club Brugge en Anderlecht omgaan.

Hoewel Vanderhaeghe nog steeds een beroep kan doen op heel wat sterkhouders die er vorig jaar ook al waren, blijft het afwachten hoe de nieuwkomers zich manifesteren. Achterin wordt veel verwacht van Igor Plastun. Hij moet Samuel Gigot doen vergeten. In doel is er Colin Coosemans, al is het niet uitgesloten dat Lovre Kalinic blijft.

De driehoek op het middenveld, Verstraete-Esiti-Dejaegere, is overeind gebleven en zelfs de Nigeriaanse dribbelaars Moses Simon en Samuel Kalu lopen nog steeds rond in de Arteveldestad. Al is en blijft het de verwachting dat zij in de laatste maand van de mercato nog een nieuwe club vinden. Ze willen immers graag hogerop.

Vadis Odjidja is back

Met Vadis Odjidja haalde Gent een speler binnen die in principe bij beste spelers in de competitie hoort. Op zijn 29ste keerde de middenvelder terug naar zijn jeugdclub en wil hij zich bewijzen. In offensief opzicht zijn er veel spelers die mekaar waard zijn. Het wordt uitkijken naar Giorgi Chakvetadze, die ongetwijfeld voor het jaar van zijn grote doorbraak staat. Samen met Roman Yaremchuk, Yuya Kubo, Stallone Limbombe, Jean-Luc Dompé en nieuwkomer Giorgi Kvilitaia moet hij voor vuurwerk zorgen.

Speler om naar uit te kijken: Giorgi Chakvetadze (18)

Een moeilijke bij AA Gent. Er lopen immers enkele spelers rond die in de gaten moeten worden gehouden. We opteren dan maar voor Giorgi Chakvetadze. De Georgiër is amper 18 jaar oud en heeft een veelbelovende carrière voor zich. Op de nummer 10 of op de flank, het maakt hem niets uit. Nu al een publiekslieveling in de Ghelamco Arena, en zijn populariteit zal alleen maar toenemen.

Mogelijke typeploeg:

Poll: Kan AA Gent de titel pakken?

TAGS  I  AA Gent

dinsdag 24 september 2024

maandag 23 september 2024

zondag 22 september 2024

zaterdag 21 september 2024