Déze twee Rode Duivels krijgen dramatische drie op tien na afgang tegen Marokko

Déze twee Rode Duivels krijgen dramatische drie op tien na afgang tegen Marokko
Maandag 28 november 2022 - 13:30   I   door Redactie

Er viel na de 0-2 nederlaag bijzonder veel te zeggen over al onze Rode Duivels. Toch zijn er twee spelers die er in de negatieve zin bovenuit staken.

De toonaangevende Franse krant L’Équipe beoordeelt na iedere WK-wedstrijd alle spelers. Ze gaven twee Duivels een dramatische drie op tien. De eerste is Michy Batshuayi: “Zijn team miste diepgang omdat hij te vaak buitenspel stond."

"En wanneer zijn ploegmaats op hem wilden bouwen, slaagde hij er niet in om de bal bij te houden met de rug naar doel. Technisch was hij zwak wegens een gebrek aan nauwkeurigheid en concentratie. Zijn statistieken zijn indrukwekkend, maar in het spel is het toch net iets anders”, is de krant hard voor de Belgische spits.

Maar hij was niet de enige die een drie op tien kreeg. Ook de man aan de andere kant van het veld kreeg die score van de Franse krant. Thibaut Courtois wordt zwaar afgerekend voor zijn fout bij de eerste goal van Marokko. “Als hij niet in optimale vorm is zoals tegen Canada, loopt er bij de Duivels één en ander fout."

Vrije trappen

"De keeper van Real verslikte zich in twee directe vrije trappen, al werd hij eerst nog gered door buitenspel van Saïss. Met de bal aan de voet was hij goed, zelfs onder druk, maar hij woog te weinig op het resultaat”, concludeert L’Équipe

Poll: Welke Duivel die aan de aftrap verscheen vond jij het slechtste spelen tegen Marokko?

TAGS  I  Rode Duivels

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023