'Anderlecht neemt groot risico met komst van déze coach'

'Anderlecht neemt groot risico met komst van déze coach'
Dinsdag 08 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Er blijven verrassende berichten over de zoektocht naar een nieuwe coach bij Anderlecht. Volgens de kranten komt paars-wit met een verrassende naam op de proppen en neemt het dus ook een serieus risico.

Ryan Mason, een 33-jarige Engelsman en huidige assistent-coach bij Tottenham Hotspur, wordt nadrukkelijk genoemd als de nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Na het afhaken van Mark van Bommel is Mason, naast de Serviër Vladimir Ivic, een belangrijke kandidaat om Brian Riemer op te volgen.

Mason, ooit een veelbelovend middenvelder, kwam uit de jeugdopleiding van Tottenham en speelde bij verschillende clubs, waaronder Hull City, waar hij de duurste inkomende transfer was. In januari 2017 eindigde zijn carrière abrupt na een ernstige schedelbreuk opgelopen tijdens een botsing met Gary Cahill.

Interim

Na zijn gedwongen afscheid van het voetbal keerde Mason terug naar Tottenham als jeugdcoach en later als hoofd van de jeugdacademie. Hij werd op 29-jarige leeftijd de jongste coach ooit in de Premier League toen hij interim-manager was na het ontslag van José Mourinho. Mason staat hoog aangeschreven in het trainerswereldje.

Poll: Zou jij Mason een goeie keuze vinden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ryan Mason

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024