Waarom er ondanks de zwakke start toch rust is binnen ASV Geel

Waarom er ondanks de zwakke start toch rust is binnen ASV Geel
Dinsdag 08 oktober 2024 - 13:00   I   door Redactie

ASV Geel is teleurstellend aan het nieuwe seizoen begonnen. De Kempense club wil graag uit het moeras van derde amateur geraken, maar begon ondanks die ambities met slechts 7 op 18. Rond de club groeit de nervositeit, niet in het minst bij de fans. Bij de club heerst ondanks alles relatieve rust.

7 op 18, nee dat zijn niet de cijfers die Geel voor ogen had. Na zes speeldagen staat de club op een teleurstellende twaalfde plaats. Dat strookt alvast niet met de ambities die vooraf werden uitgesproken. Geel wil een gooi doen naar promotie.

Wat hoopgevend is, is dat ondanks de matige start, er intern wel rust is. Met Urbain Spaenhoven werd iemand aangetrokken als coach die ervaring heeft om in ambitieuze, woelige traditieclubs te werken. Van hem wordt ook verwacht dat hij de nodige rust én sportieve resultaten kan brengen.

Bovendien zijn er enkele sportieve zaken die méé een verklaring zijn voor het mindere presteren. Zo was er het snel afhaken van T1 Tom Schipper. Zo is Amin Oilil nog steeds niet de oude na zijn lange afwezigheid. Daarom zit hij momenteel op de bank. Voorts is topschutter Thijs van Pol al weken afwezig. Het vertrouwen in de huidige spelerskern is nog steeds volledig intact.

Alles mogelijk

De conclusie is dat Geel momenteel op vijf punten van de leider staat en er dus geen man overboord is. Zaterdag wacht een clash met Tempo Overijse, dat ook de ambitie heeft om in de bovenste regionen van het klassement te kamperen.

Wat mag aangestipt worden, is dat Geel nog maar anderhalf jaar geleden overgenomen werd in moeilijke omstandigheden. Dat de club al na die tijd zo ambitieus kan en mag zijn, is opzienbarend. Daar staat echter wel tegenover dat het op sportief vlak sindsdien vaak te onrustig is. Ambitie kan soms ook verlammend gaan werken.

Vol in de kijker

Wat bovendien niet mag onderschat worden, is de druk die er bij Geel is. De club staat - mede door de berichtgeving op onze website - vol in de kijker. Iedere tegenstander in de reeks kijkt naar Geel alsof het Anderlecht is. Ook daar moet de club zich nog beter aan aanpassen.

Achter de schermen wordt in Geel hard gewerkt. Structureel staat de club telkens wat sterker, financieel is er weer ademruimte. Geduld zal sportief beloond worden. Alleen is geduld en traditieclub géén geslaagde combinatie... (RVB)

Poll: Denk jij dat Geel nog zal promoveren dit seizoen?

TAGS  I  ASV Geel

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024