Johan Boskamp is er het hart van in: “Weer één”

Johan Boskamp is er het hart van in: “Weer één”
Dinsdag 08 oktober 2024 - 20:00   I   door Redactie

Oranje-icoon Johan Neeskens is op 73-jarige leeftijd onverwacht overleden. Generatiegenoot Johan Boskamp blikt terug op zijn carrière in Het Nieuwsblad.

“Hij vormde een twee-eenheid met Jopie (Cruijff, red.). Het was Cruijff die hem mee naar Barcelona heeft genomen”, legt Boskamp uit. “Jopie was het creatieve genie en Johan de man die het vuile werk voor hem opknapte en alle gaatjes dichtliep."

"Zijn luitenant zeg maar. Maar zijn kwaliteiten reikten veel verder dan alleen maar verdedigen. Nees was een speler met een neus voor de goal", klinkt het.

Wereldgozer

Bovendien was het ook een gouden man, zo weet Boskamp. “Een wereldgozer. Een bescheiden jongen, die met iedereen een praatje maakte en nooit uit de hoogte deed", aldus Boskamp, die niet veel contact had met Neeskens.

“Heel af en toe kwamen we elkaar wel eens tegen in een televisiestudio. Dan was het altijd gezellig. Maar de laatste jaren heb ik hem niet meer vaak gezien. Een man van de wereld, met het hart op de juiste plek. Weer eentje die we vanaf nu moeten missen ...”

Poll: Heb jij herinneringen aan Neeskens?

TAGS  I  Johan Boskamp  I  Johan Neeskens

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024