Degryse vreest bloedbad in JPL: "Als dat gebeurt, gaan er heel wat clubs verdrinken"

Degryse vreest bloedbad in JPL:
Donderdag 23 april 2020 - 09:30   I   door Redactie

In Nederland heeft men besloten dat er niet mag gevoetbald worden tot september. Marc Degryse vindt het geen goed idee om dat nu ook al hier in België te beslissen.

"Ik zou de deur niet dichtslaan zoals in Nederland, maar ze op een kier laten staan", stelt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Natuurlijk: als de regering tot eind augustus geen voetbal toelaat, dan heeft de voetbalbond geen keus en heb je als voordeel dat je dat dan ook tegenover de UEFA kan zeggen. Maar het nadeel is dan dat de voetbalclubs zelf niet over hun belangen kunnen beslissen."

Degryse wil de optie om achter gesloten deuren te spelen open te houden. In de Bundesliga wordt dat volop voorbereid. Daar wil met op 9 mei weer van start gaan. "Ze laten in het stadion slechts 128 mensen toe, die allemaal getest worden."

Degryse vreest voor een bloedbad in de Jupiler Pro League. "1 september als nieuwe datum zou betekenen dat zij bijna zes maanden zonder bepaalde grote inkomsten zitten. De kleinere profclubs wilden het huidige seizoen stoppen omdat play-off 2 financieel niet interessant was, maar wat als ze geen abonnementen kunnen verkopen omdat ze in augustus niet kunnen spelen? Net zoals in de maatschappij gaan er heel wat clubs met het water tot aan de lippen zitten... of verdrinken."

Poll: Heeft Degryse gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024