'Bondscoach Tedesco begaat enorme blunder met Hans Vanaken'

'Bondscoach Tedesco begaat enorme blunder met Hans Vanaken'
Zaterdag 16 september 2023 - 08:00   I   door Redactie

Domenico Tedesco koos er opnieuw voor om Hans Vanaken niet op te nemen in de selectie voor de wedstrijden tegen Azerbeidzjan en Estland. Ook eerder werd de middenvelder van Club Brugge al eens gepasseerd door de bondscoach.

Vanaken zelf blijft hopen op een selectie. "Ik vind dat ik mezelf niks kan verwijten. Ik speel goed voor Club Brugge, zit goed in mijn vel. Ik doe gewoon mijn ding, kortom. Dan is het aan de bondscoach om keuzes te maken. Die moet ik respecteren", zei Vanaken in Het Nieuwsblad.

Frank Raes liet eerder al weten dat hij het jammer vond dat Vanaken niet werd opgeroepen, iets wat wel meer waarnemers lieten blijken. "Ik vind het spijtig dat hij zelfs niet meer opgeroepen wordt", zei Raes. De commentator zag in Vanaken het ideale profiel om De Bruyne te vervangen. Die was er vanwege een blessure niet bij.

Het is dus afwachten of Tedesco Vanaken in de toekomst wél weer een kans zal geven bij de Rode Duivels. Ook in de komende interlands is De Bruyne nog niet fit. Als Tedesco nog een spelmaker zoekt die de stijl van De Bruyne benadert, kan hij misschien toch aan Vanaken denken.

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024