Anderlecht en Bayat beschuldigd van matchfixing: "Die matchen werden vervalst"

Anderlecht en Bayat beschuldigd van matchfixing:
Donderdag 01 april 2021 - 19:30   I   door Redactie

Hebben RSC Anderlecht en spelersmakelaar Mogi Bayat wedstrijden in de Jupiler Pro League vervalst? Volgens gewezen Standard-voorzitter Roland Duchatelet bestaat daar geen twijfel over. In het Play Sports-programma 'President' deed Duchatelet een boekje open over matchfixing.

Volgens Duchatelet heeft Anderlecht zich in 2014, met de medewerking van Bayat, schuldig gemaakt aan matchfixing. De zakenman benadrukt dat er op het einde van het bewuste seizoen matchfixing plaatsvond in België. “Er werden matchen vervalst. Zo wonnen bepaalde clubs die niet hadden mogen winnen als die matchen normaal waren verlopen", vertelt Duchatelet in 'President'.

"In dit geval was het Anderlecht dat won, terwijl ze misschien niet gewonnen zouden hebben mocht alles normaal verlopen zijn. De mensen die verantwoordelijk waren voor Anderlecht hebben zich toen schuldig gemaakt aan matchfixing, ja. Of die hebben toch meegeholpen", is Duchatelet erg duidelijk.

Mogi Bayat

Waarna de zakenman de naam van Bayat op tafel gooit. "Het is niet noodzakelijk iemand van Anderlecht, het kan ook een tussenpersoon zijn. Makelaars bijvoorbeeld. Mogi Bayat bijvoorbeeld. Hoe hij zoiets regelt? Dat moet men aan hem gaan vragen, hé."

"In principe is het natuurlijk niet zo moeilijk om aan matchfixing te doen als je consultant bent van Anderlecht en de manager bent van de trainer en spelers van de tegenpartij. Dan is het niet zo moeilijk om een match te fixen", besluit Duchatelet met een stevige sneer richting Bayat.

Poll: Geloof jij dat Duchatelet de waarheid spreekt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024