Dieumerci Mbokani (35) maakt mogelijk straffe overstap naar Anderlecht

Dieumerci Mbokani (35) maakt mogelijk straffe overstap naar Anderlecht
Vrijdag 19 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

Dieumerci Mbokani is ook in de herfst van zijn carrière nog steeds één van de beste spelers in de Jupiler Pro League. En wie weet versiert de Congolese centrumspits op zijn 35ste wel nog een laatste toptransfer.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws laat Mbokani weten dat hij er zeker en vast voor openstaat om terug te keren naar Anderlecht. “Anderlecht was mijn eerste club in Europa, ik voelde me er altijd thuis. En ik woon nog steeds in Brussel. Mocht ik op een dag mijn carrière kunnen afsluiten bij Anderlecht... 't Zou mooi zijn”, vertelt de aanvaller… die straks einde contract is bij Antwerp.

“Dankzij hen ben ik de Mbokani geworden die ik nu ben”, steekt de spits nog een pluim op de hoed van RSCA. Het telefoonnummer van coach Vincent Kompany heeft Mbokani niet, maar dat hoeft volgens hem geen probleem te zijn. “Mocht ik willen, ik zou z'n nummer heel snel hebben”, lacht hij.

Ervaring

In het huidige paars-wit zou de 35-jarige Mbokani zelfs nog zijn plaats hebben. Iets wat de Congolees ook beseft. “Anderlecht hééft degelijke spitsen, het ontbreekt hen in de eerste plaats aan een ervaren iemand die de jongeren begeleidt. Ze hebben een degelijke ploeg. Maar met voorin wat meer ervaring…”, besluit Mbokani.

Net als vorige zomer is het dus niet uitgesloten dat Mbokani vertrekt bij Antwerp. Ook toen flirtte de spits met andere Belgische topploegen, al zette hij uiteindelijk wel zijn krabbel onder een contractverlenging bij The Great Old. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Poll: Vind jij dat Anderlecht Mbokani moet terughalen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Standard

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024