Plots versnelde schorsing in volle titelstrijd: "Twee speeldagen aan de kant"

Plots versnelde schorsing in volle titelstrijd:
Maandag 29 mei 2023 - 14:00   I   door Redactie

De play-offs bereiken komende zondag hun hoogtepunt met de twee titelmatchen KRC Genk-Antwerp en Union-Club Brugge.

En in aanloop daar naartoe viel er maandag opvallend nieuws te rapen. Het Bondsparket paste in volle play-offs namelijk een versnelde procedure toe met betrekking tot de rode kaart van Union-speler Senne Lynen in de match tegen Antwerp.

Bedoeling is dat er zeker voor de laatste speeldag duidelijkheid is. En dat is niet de normale gang van zaken. In principe komt een voorstel voor de minnelijke schikking voor een schorsing pas op de eerste werkdag na een match. Nu dus een stuk sneller.

Daardoor zou Lynen - die een voorstel van twee speeldagen schorsing krijgt - zeker de titelmatch tegen Club Brugge missen. Zelfs als Union in beroep gaat (een beproefde techniek om schorsingen voor zich uit te duwen) zou het Bondsparket ook in dat geval vervroegd kunnen samenkomen.

Gevaar

De motivering om twee speeldagen te vragen voor de tackle van Lynen op Ekkelenkamp luidt overigens als volgt: "Gezien de intensiteit en de impact werd de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar gebracht." Lynen is een sterkhouder bij Union en zou dus gemist worden.

Poll: Vind je het goed dat er een versnelde procedure is?

TAGS  I  KRC Genk  I  Union  I  Antwerp  I  Club Brugge

donderdag 28 september 2023

woensdag 27 september 2023

dinsdag 26 september 2023

maandag 25 september 2023