Anderlecht: "We zijn aan een ramp ontsnapt"

Anderlecht:
Maandag 26 februari 2018 - 08:36   I   door Redactie

Anderlecht won gisteren met 5-3 van Moeskroen. Een spectaculaire uitslag, maar paars-wit maakte het zichzelf wel nog heel moeilijk. Paars-wit liep immers uit tot een comfortabele 4-0-voorsprong. In amper 14 minuten ging het echter van 4-0 naar 4-3 en sprongen alle alarmen weer aan in het Astridpark.

RSCA werd pas bevrijd toen Ryota Morioka er 5-3 van maakte. Plots moest Matz Sels tijd gaan rekken, iets wat niemand in het stadion had zien aankomen. Moeskroen was tot voor de 4-1 immers amper gevaarlijk geweest. De spelers beseffen dat ze aan een ongelofelijke blamage ontsnapt zijn.

"We stopten met alles wat we goed deden en daar zijn we voor gestraft", zegt Adrien Trebel. Ploegmaat Uros Spajic treedt hem bij. "Het was mentale laksheid langs onze kant en die had tot een ramp kunnen leiden", zegt de verdediger. Gelukkig voor Anderlecht kwam het zover nog net niet.

"We stopten met alles wat we goed deden"

"Moeskroen had tot op dat moment nog niets gecreëerd. We leden echter te veel balverlies en dat betaalden we cash. Gelukkig hebben we niet alles uit handen gegevnen", klinkt ook Dendoncker opgelucht. De eerste overwinning in zes wedstrijden was erg belangrijk voor Anderlecht.

Alleen maar positief

Het is ook om die reden dat Vanhaezebrouck weigerde om in te zoomen op die dramatische periode met drie tegengoals. "Ik wil niet te veel aandacht besteden aan die 20 minuten waarin we drie goals hebben weggegeven. Toegegeven, we stonden toen niet goed gepositioneerd. We gaan het er echter intern over hebben. Ik praat liever over wat mij blij maakte", zei de coach.

En er waren wel wat zaken waar Vanhaezebrouck zeer tevreden over was. "We speelden 65 minuten goed, er waren onze vijf goals, de drie punten, de drie goals van Teodorczyk en de kwaliteit van onze doelpunten", somde de coach er enkele op. Het leek er bijna op dat Anderlecht de perfecte namiddag achter de rug had. Hein wist echter wel beter...

Poll: Denk jij dat Anderlecht nog aanspraak maakt op de titel?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024