‘Onthuld: Déze vijf onverwachte spelers moeten Club Brugge titel opleveren’

‘Onthuld: Déze vijf onverwachte spelers moeten Club Brugge titel opleveren’
Woensdag 19 april 2023 - 11:00   I   door Redactie

Blauw-zwart beleeft een turbulent seizoen. Ze dreigen voor het eerst in dertig jaar naast Europees voetbal te grijpen en ook naast het veld is er heel wat commotie.

CEO Mannaert kwam de afgelopen dagen bijvoorbeeld in opspraak na een interview in HUMO. Daarnaast werd Club ook hard aangepakt door de mislukte zomermercato van 2022. De Gazet van Antwerpen beweert dat ze deze zomer zullen moeten besparen.

“Aankopen van zestien miljoen zoals Yaremchuk zullen ze straks niet meer doen.” Maar wat is dan wél het plan van Club? “De focus komt op de jeugd te liggen. Talenten wegplukken voor een beperkt bedrag, ze laten doorgroeien, en later voor een veelvoud doorverkopen”

“Dáár wil Club nóg meer naartoe”, aldus de krant. Via dat model hopen ze volgend seizoen opnieuw de titel te kunnen bemachtigen. De kans lijkt weliswaar klein dat jonge spelers die deze zomer aangetrokken worden, meteen titularis kunnen worden bij de eerste ploeg.

Kampioen

Wie dat wél zouden kunnen doen zijn enkele tieners die al langer bij blauw-zwart rondlopen: “Nusa (18) is daar het perfecte voorbeeld van. Hetzelfde geldt voor Ordonez (18, vaste waarde bij Club NXT). Ook Spileers (18) en Vermant (19) werden de voorbije weken al opgesteld.”

“Zo werd aan de buitenwereld getoond dat jongeren een kans krijgen”, concludeert de krant. “Het is de bedoeling om volgend seizoen opnieuw kampioen te worden. De Cuyper (22) keert ook al terug van Westerlo, mooi meegenomen”, zien ze een vijfde speler die Club volgend seizoen naar nieuwe successen moet leiden.

Poll: Van wie verwacht jij volgend seizoen het meeste?

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024