Alarmfase rood in Brussel: 'Degradatie dreigt voor Anderlecht'

Alarmfase rood in Brussel: 'Degradatie dreigt voor Anderlecht'
Vrijdag 27 september 2024 - 14:00   I   door Redactie

De RSCA Futures zijn in tegenstelling tot de voorbije seizoenen dramatisch bezig in de Challenger Pro League. De beloften van Anderlecht staan gedeeltelijk laatst en telt slechts één punt uit vijf competitiewedstrijden. In Brussel maken ze zich daarom ernstig zorgen.

De jeugd van Anderlecht geldt al jaren als een van de beste van België. Om de beloften nu helemaal onderaan te zien bengelen in de tweede divisie van het Belgische voetbal, doet ongetwijfeld pijn in de hoofdstad. Zeker nu Het Nieuwsblad het woord ‘degradatie’ voor het eerst uitspreekt.

“Een degradatie zou een klap zijn voor het jeugdproject”, weet de krant te vertellen. “Anderlecht was altijd één van de clubs die er zwaar voor ijverde om hun jonkies te laten opereren in het profvoetbal."

Mochten de Futures degraderen, zou dat wel eens erg zware gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van paars-wit. “Valt dat weg, dan wordt het ongetwijfeld moeilijker om grote talenten te houden en/of aan te trekken. Die bezorgdheid is er”, stelt Het Nieuwsblad.

Poll: Kunnen de Futures het tij nog keren?

TAGS  I  Anderlecht  I  RSCA Futures

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024

woensdag 25 september 2024