Club Brugge aan de grond genageld: 'Sterkhouder denkt na over vertrek'

Club Brugge aan de grond genageld: 'Sterkhouder denkt na over vertrek'
Vrijdag 27 september 2024 - 13:00   I   door Redactie

Het zag er lange tijd naar uit dat Club Brugge afgelopen zomer afscheid zou gaan nemen van Raphael Onyedika. De Nigeriaanse defensieve middenvelder mocht vertrekken, maar uiteindelijk besliste Club daar toch anders over.

Onyedika werd de hele zomer lang in verband gebracht met verschillende ploegen. Op het einde van de transferwindow kwam daar Galatasaray nog bij, maar zij kwamen te laat. Club kon namelijk geen vervanger meer aantrekken. Een spijtige zaak, zo vond Onyedika zelf.

Director of Football Dévy Rigaux vertelt aan Het Laatste Nieuws over Onyedika: “Bob (Madou, CEO) en ik hebben met hem gepraat. Dat was geen fijn gesprek”, zegt hij. “Maar: als je heldere argumenten kan voorleggen — de markt in België was op dat moment bijvoorbeeld al dicht — en die op een rustige manier kan overbrengen, dan toont een speler wel begrip.”

Onyedika zag een stap naar Turkije wel zitten. Hij was daarom teleurgesteld. “Het is niet zo dat de ontgoocheling in één minuut weg was bij Rapha. Dat kan ook niet. Wel zag hij in dat ie bij Club in een hyperprofessionele omgeving en in een toffe groep weer Champions League kon spelen. Dat werkt verzachtender dan gewoon de deur dicht te gooien”, aldus Rigaux.

Poll: Zou het vertrek van Raphael Onyedika een aderlating zijn voor Club?

TAGS  I  Club Brugge  I  Raphael Onyedika

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024

woensdag 25 september 2024