OFFICIEEL: Na Brian Riemer is er een nieuw ontslag bij Anderlecht

OFFICIEEL: Na Brian Riemer is er een nieuw ontslag bij Anderlecht
Donderdag 26 september 2024 - 21:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht is het intern nog altijd niet rustig. De club krijgt opnieuw een ontslag te verwerken, nadat vorige week coach Brian Riemer de deur werd gewezen. Opnieuw vertrekt ook een Deen, iemand dus uit de kring van Jesper Fredberg.

Bij RSC Anderlecht neemt Chief Academy Esben Hemmersam op 1 oktober afscheid. De Deen, die werd aangetrokken van FC Nordsjaelland, hervormde succesvol het jeugddepartement van de club, maar kiest nu voor een nieuwe uitdaging.

Hemmersam ambieert een functie als hoofdtrainer en zoekt daarom zijn weg in het seniorenvoetbal. Onder zijn bewind tekenden vele jonge talenten hun eerste profcontract bij Anderlecht, al stokte de doorstroming naar het eerste elftal de laatste tijd wat.

Anderlecht blijft binnen de club voor zijn opvolging. Tim Borguet, die eerder als Marketing Director op commercieel vlak sterk werk leverde, zal het stokje overnemen als nieuwe Chief Academy. Hij krijgt de leiding over de strategische ontwikkeling van de jeugdopleiding.

Het sportief management, onder leiding van Football Director Henk Mariman en Talent Director Peter Verbeke, blijft onveranderd. Borguet zal zich nu richten op de verdere uitbouw van het businessmodel van Neerpede.

Poll: Ben jij tevreden over de gang van zaken bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Esben Hemmersam

donderdag 26 september 2024

woensdag 25 september 2024

dinsdag 24 september 2024