Wissel van de macht: 'Belgische topclub binnenkort te koop'

Wissel van de macht: 'Belgische topclub binnenkort te koop'
Vrijdag 27 september 2024 - 17:00   I   door Redactie

Dat Antwerp in financiële moeilijkheden zit, is geen geheim meer. Afgelopen zomer verkocht het nog enkele van hun topspelers om de de club meer ademruimte te geven. Maar ondanks de verkoop van onder meer Arthur Vermeeren en George Ilenikhena, samen goed voor 36 miljoen euro, zijn de problemen niet weggewerkt.

CEO Sven Jaecques vertelt aan Het Nieuwsblad hoe het zit. “Het is dus altijd met het mes op de keel om tekorten weg te werken. Maar door verstandig te kopen en verkopen en door geen zotte dingen te doen werken we elke mercato een stukje tekort uit het verleden weg. In één keer kan dat natuurlijk niet, maar misschien wel sneller dan verwacht.”

Een extremere stap zou zijn om Antwerp te verkopen. Jaecques sluit niets uit. “Goh, alles heeft een juiste prijs natuurlijk, maar die vraag moet je eigenlijk aan Paul Gheysens zelf stellen. Kijk, er zal ooit een moment komen dat hij de club verkoopt, tenzij zijn kinderen het overnemen. Maar daar kan ik niet op antwoorden, da’s familiematerie”, licht hij toe.

Tot slot benadrukt Jaecques dat Gheysens nog grote plannen heeft bij Antwerp. “Ik kan enkel zeggen dat ik Paul nog steeds als een energiek persoon zie, die niet aantoont dat hij hier klaar is. Het is niet omdat hij alles heeft gewonnen en Champions League heeft gespeeld, dat het gedaan is. Hij wil hier nog een stadion zetten en heeft de ambitie om van Antwerp een stabiele topclub te maken", sluit hij af.

Poll: Moet Gheysens Antwerp verkopen?

TAGS  I  Antwerp  I  Paul Gheysens  I  Sven Jaecques

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024

woensdag 25 september 2024