Wesley Sonck laat gevoelens vrije loop na treurig nieuws: "Het doet me wel wat, ja"

Wesley Sonck laat gevoelens vrije loop na treurig nieuws:
Vrijdag 30 december 2022 - 14:00   I   door Redactie

Wesley Sonck heeft zich het voorbije jaar opgewerkt tot één van de meest gewaardeerde analisten van het land. Al beperkt hij zijn mening niet enkel tot het spelletje zelf.

Zo reageerde hij donderdag op zijn geheel eigen wijze op het overlijden van Pelé. Met recht en reden, want Sonck is één van de weinige Belgen die de voetballegende in levende lijve mocht ontmoeten.

In januari 2002 werd Pelé (toen 62) naar België overgevlogen om in het Casino van Oostende hem de Gouden Schoen te overhandigen. "Wat een moment!", aldus Sonck op zijn Instagram.

En in Het Laatste Nieuws liet hij zich daar nog wat meer over uit. "Pelé gaf me de trofee, sprak enkele woordjes Engels om me te feliciteren en gaf me dan een knuffel. Veel meer dan een halve minuut duurde onze ontmoeting dus eigenlijk niet, maar ik heb er wel een prachtige herinnering aan."

Onthouden

En dat kwam opnieuw naar boven bij diens overlijden. "Zo is het leven, helaas, je wordt geboren en je weet dat je op een dag moet sterven. Omdat Pelé nu zo kort voor de jaarwisseling is heengegaan, zal dat wellicht nog wat meer onthouden worden. Ja, het doet me wel wat."

Poll: Zou jij Pelé graag ontmoet hebben?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024