Dick Advocaat terug bondscoach van Rode Duivels?

Dick Advocaat terug bondscoach van Rode Duivels?
Vrijdag 13 september 2024 - 18:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt zet in zijn column in Het Nieuwsblad iedereen weer met de voeten op de grond. Het moge duidelijk zijn dat de Rode Duivels geen hoogdagen meer beleven.

"We zijn met de Rode Duivels aanbeland in een Nieuwe Tijd", oordeelt Vandenbempt. "Dat hoeft geen IJstijd te zijn maar kwalificatie voor de wereldbeker in de VS wordt (afhankelijk van de loting uiteraard) geen formaliteit. De kloof met de grote voetballanden is opnieuw groot, de middenklasse genre Oostenrijk, Turkije of Denemarken verslaan, is niet langer vanzelfsprekend. Armenië uit is weer link."

"Het was niet anders pakweg vijftien jaar geleden toen de toekomstige sterren van de Gouden Generatie mondjesmaat instroomden. Twee toernooien werden gemist, ze verloren al eens in Finland of bleven steken op 1-1 in Azerbeidzjan. En Kompany sprak al een keer voor zijn beurt", aldus Vandenbempt. 

"Maar onderweg zette Dick Advocaat onze zwevende jongens kordaat op hun plaats. Voor mij tot op vandaag een kantelmoment. Zit Dick nog op Curaçao?", klinkt het. Daarmee lijkt Vandenbempt aan te geven dat Domenico Tedesco momenteel misschien toch niet de ideale bondscoach is. Zou Advocaat nog eens willen terugkeren naar de Rode Duivels? Dat zal allicht niet gebeuren, maar Vandenbempt geeft wel duidelijk aan dat er misschien iemand met een hardere hand moet komen als bondscoach.

Poll: Hebben de Rode Duivels iemand als Advocaat nodig?

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024