De Bruyne schrikt op: Bom onder Engels voetbal en Man City

De Bruyne schrikt op: Bom onder Engels voetbal en Man City
Donderdag 05 september 2024 - 13:00   I   door Redactie

De hoorzitting over de 115 vermeende schendingen van Premier League-regels door Manchester City start op 16 september en zal naar verwachting twee maanden duren. De club kan zwaar in de problemen komen.

De beschuldigingen bestrijken een periode van 14 seizoenen vanaf 2009/10 en betreffen verschillende overtredingen, waaronder het verstrekken van onjuiste informatie en het overtreden van financiële regels. City ontkent alle beschuldigingen en beweert "onomstotelijk bewijs" te hebben voor hun verdediging.

Terwijl de hoorzitting nadert, zijn er zorgen gerezen bij andere Premier League-clubs over de mogelijke financiële gevolgen. Volgens de Daily Mail kan de juridische rekening voor de Premier League, zelfs bij een gunstige uitspraak, oplopen tot "tientallen miljoenen". Deze bezorgdheid volgt op een eerdere uitspraak waarbij de Premier League werd verplicht een groot deel van de juridische kosten in een zaak met Everton te dekken.

Met deze kosten in gedachten, vrezen clubs dat de zaak tegen City een nog grotere financiële impact kan hebben, ongeacht de uitkomst. Een definitieve uitspraak wordt pas na het seizoen 2024/25 verwacht.

Poll: Moet City gestraft worden?

TAGS  I  Manchester City

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024