'Drama voor Memphis Depay, die meteen op verschrikkelijk nieuws botst bij Corinthians'

'Drama voor Memphis Depay, die meteen op verschrikkelijk nieuws botst bij Corinthians'
Vrijdag 13 september 2024 - 10:00   I   door Redactie

Memphis Depay heeft voor een verrassend nieuw avontuur gekozen. De spits van Oranje vervolgt zijn carrière in Brazilië, waar hij aan de slag gaat bij Corinthians. Depay tekende er eerder deze week een contract van twee en een half seizoen. Daarover klinken er nu heel wat vraagtekens vanuit Zuid-Amerika.

De ex-speler van onder meer PSV en Barcelona gaat bij zijn nieuwe club een bedrag van 13.5 miljoen euro verdienen, verspreid over de lengte van zijn contract. Het is over dat cijfer dat er nu heel wat te doen is in Brazilië. Corinthians zou namelijk op zowel sportief als financieel vlak in vieze papieren zitten. Dat meldt de NOS.

Volgens Gazeta Esportiva, een sportkrant uit Brazilië, heeft de club van Depay in het eerste kwartaal van dit jaar een schuldenberg van maar liefst 340 miljoen euro. Diario de São Paulo meldt daarom dat Corinthians de spelerslonen niet meer kan betalen én dan komt Depay daar nog bij.

Toch is het loon van Depay geen probleem voor zijn nieuwe werkgever. Zo zal zijn contract volledig betaald worden door hoofdsponsor Esportes da Sorte. Het gokbedrijf wilde deze zomer nog een pronkende naam uit Europa aan de selectie toevoegen. Met Depay is dat nu gelukt.

Poll: Vind jij dat Memphis de verkeerde keuze heeft gemaakt?

TAGS  I  Corinthians  I  Memphis Depay

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024