Tedesco gaat in tegen wil van Rode Duivels: “Andere aanvoerder”

Tedesco gaat in tegen wil van Rode Duivels: “Andere aanvoerder”
Vrijdag 13 september 2024 - 09:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne maakte heel wat amok als aanvoerder tijdens en na Frankrijk. Hij dreigde er zelfs mee om te stoppen als international.

Toen Domenico Tedesco bondscoach werd, koos hij voor De Bruyne als aanvoerder na het stoppen van Eden Hazard. Romelu Lukaku en Thibaut Courtois werden vice-aanvoerder. Tedesco hield voor die beslissing nog een consultatieronde bij verschillende ervaren internationals. Dat meldt Kristof Liberloo, journalist van Het Belang van Limburg.

Er was toen toch een opvallende conclusie. "Het merendeel van de anciens zag in Romelu Lukaku de nieuwe kapitein. Zelfs Courtois kon zich daarin vinden", klinkt het in Het Belang van Limburg. Tedesco koos echter toch voor De Bruyne. Wellicht om zijn belangrijkste speler mee te krijgen in zijn verhaal.

Als aanvoerder moet je je emoties toch enigszins onder controle kunnen houden en dat is voor een winnaar als De Bruyne niet makkelijk. "Een topaanvoerder overkomt dit niet. Dus ja, De Bruyne is een goede kapitein, maar er zijn er zeker betere", besluit Liberloo.

Poll: Denk jij dat Lukaku een betere aanvoerder zou zijn?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Kevin De Bruyne  I  Romelu Lukaku

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024