OFFICIEEL: Standard schudt plots verrassende nieuwe overnemer uit zijn mouw

OFFICIEEL: Standard schudt plots verrassende nieuwe overnemer uit zijn mouw
Zaterdag 12 maart 2022 - 07:00   I   door Redactie

Standard moet het dit seizoen voorlopig stellen met de dertiende plaats. Dat heeft vooral te maken met een gebrek aan kwaliteit in de spelersgroep en dát heeft dan weer te maken met een gebrek aan financiële middelen.

Daar hebben ze nu een oplossing voor gevonden. Vrijdagavond werd bekend dat 777 Partners de club zal overnemen. Volgens De Tijd lag JKC Capital nochtans in pole positie, maar het is de Amerikaanse investeringsmaatschappij dat 100% van de aandelen van Bruno Venanzi overneemt.

Dat meldt Standard zelf op zijn officiële clubkanalen. 777 Partners is bekend in de voetbalwereld. Vorig jaar namen ze het Italiaanse Genoa over. Bij het Braziliaanse Vasco da Gama hebben ze 70% van de aandelen en bij Sevilla hebben ze ook iets in de pap te brokken.

De investeringsmaatschappij legde uit waarom het voor Standard koos. "Omwille van de passionele aanhang en mooie erelijsten, het sterk nationaal én internationaal merk met enorm potentieel en hun toonaangevende jeugdopleiding", citeerde Het Laatste Nieuws. Benieuwd of ze Standard weer naar de Belgische top kunnen loodsen.

Poll: Goede zaak voor Standard?

TAGS  I  Standard

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024