'Bondsparket doet opeens verbazende uitspraak over slag Vanaken en Odoi'

'Bondsparket doet opeens verbazende uitspraak over slag Vanaken en Odoi'
Vrijdag 04 maart 2022 - 20:00   I   door Redactie

Het is wat met het uitdelen van slagen de laatste tijd in de Jupiler Pro League. Dante Vanzeir zette de toon, Hans Vanaken, Noë Dussenne en Denis Odoi volgden.

Vanzeir kreeg vijf speeldagen effectief, Vanaken kwam met de schrik weg en voor Odoi kwam zijn uitsluiting er enkel door een tweede gele kaart, waardoor die wegkomt met één speeldag schorsing. Blijft nog Noë Dussenne over. 

De Standard-verdediger kreeg rood nadat hij woensdag in de inhaalmach een Beerschot-verdediger met de hand in het gelaat sloeg. Daar moest het Disciplinair Comité zich vrijdag over buigen nadat het Bondsparket drie speeldagen effectief had geëist.

In naam van Standard stelde raadsman Grégory Ernes dat de rode kaart op zich volstond en dat er geen bijkomende schorsing nodig was. Daarbij verwees hij naar de gevallen met Vanaken en Odoi, die er allebei zonder directe rode kaart vanaf kwamen.

Bewuste slag

Maar daar wilde het Disciplinair Comité volgens La Dernière Heure niets van weten. "We hebben hier wel degelijk te maken met een bewuste slag", citeerde de Waalse krant de voorzitster. De beelden van de verdediging veranderen niks aan de aanklacht."

"Dussenne plant duidelijk zijn hand krachtig in het gezicht van zijn tegenstander. Hij wist ook zeer goed dat die zich achter hem bevond. Anders dan Dussenne waren Vanaken en Odoi immers in balbezit", werd ook verrassend verwezen naar het Club-duo.

Poll: Vind je deze redenering terecht?

TAGS  I  Standard  I  Beerschot  I  Club Brugge  I  Antwerp

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024