Blunderend blauw-zwart laat zich verrassen door Standard

Zondag 07 november 2021 - 15:23   I   door Redactie

Club Brugge-Standard was zondagmiddag één van de matchen waar de voetballiefhebbers naar uitkeken. En die hebben zich niet verveeld, al zullen ze daar bij blauw-zwart anders over denken.

Club Brugge-Standard 2-2

Na 35 minuten leek de wedstrijd al afgelopen. Bas Dost maakte eerst gebruik van een flater van Standard-doelman Bodart door de bal onbewust in doel te werken. Maar ook lelijke doelpunten tellen.

Net als mooie doelpunten natuurlijk. En daar zorgde Charles De Ketelaere voor. Hij nam na een stilstaande fase de bal in één tijd op de slof en schoot die wondermooi binnen. Maar nog voor de rust was de aansluitingstreffer al een feit.

Met dank aan Simon Mignolet. Die kwam veel te ver uit en liet zich zo omspelen door Donnum die in de 39ste minuut de 2-1 maakte. Na rust zag Mignolet er opnieuw niet goed uit toen hij diezelfde Donnum omverkegelde in de zestienmeter.

Pijnlijk

Strafschop en Dussenne zorgde vanop de stip verrassend voor de gelijkmaker. In een niet zo kwaliteitsvolle maar wel onderhoudende wedstrijd bleef de score ongewijzigd. Club Brugge kon niet meer en Standard wilde niet meer. Met pijnlijk puntenverlies voor de kampioen tot gevolg.