Schandaal wordt groter: 'Klacht ingediend na dubieuze titel voor Anderlecht'

Schandaal wordt groter: 'Klacht ingediend na dubieuze titel voor Anderlecht'
Woensdag 29 september 2021 - 13:00   I   door Redactie

Vanavond is er de beruchte RTBF-reportage over Operatie Propere Handen. Er zullen nieuwe onthullingen worden gedaan. Zo is Standard niet te spreken over het seizoen 2013-2014.

Anderlecht werd in dat seizoen uiteindelijk nog kampioen na een straffe remonte. Er worden vragen gesteld bij de rol van Mogi Bayat en of er sommige wedstrijden werden beïnvloed.

Onder meer toenmalig Standard-voorzitter Roland Duchâtelet stelt zich ernstige vragen. Zo komt de wedstrijd tussen Anderlecht en Genk in het vizier. "De opstelling van de Genkse spelers was volledig abnormaal. De manier waarop ze speelden ook. De Genkse coach (Emilio Ferrera, red.) werd destijds sterk gelinkt aan Mogi Bayat...", meldt de RTBF.

Klacht van Dûchatelet

Genk stond toen laatste in Play-off 1. Enkele dagen later herleefden de Limburgers en versloegen ze Club Brugge met 3-2. Michel Preud'homme, toen trainer van Club Brugge, verbaasde zich over die gedaantewisseling bij Genk. Duchâtelet zou klacht ingediend hebben omdat Standard de titel misliep en zo ook 15 miljoen euro inkomsten.

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  KRC Genk

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024