Splinterbom gebarsten: Razend Standard trekt ten oorlog tegen Club en Antwerp

Splinterbom gebarsten: Razend Standard trekt ten oorlog tegen Club en Antwerp
Woensdag 30 juni 2021 - 18:36   I   door Redactie

Neen, dit komt niet meer goed bij Standard. De etterbuil die zich de voorbije weken gevormd heeft rond het transferdossier van Michel-Ange Balikwisha is woensdag volledig opengebarsten.

Woensdagmiddag raakte bekend dat de flankaanvaller eenzijdig de wet van '78 wilde gebruiken om een transfer naar Antwerp af te dwingen. Omdat hij de Bosuil verkoos boven Club Brugge waarmee Standard al een akkoord had.

In de vooravond bevestigde Standard ook het nieuws dat Balikwisha op basis van de wet van ‘78 zijn contract eenzijdig wil verbreken. In een officieel communiqué haalden de Rouches vervolgens verwoestend uit.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

"Standard ontving vandaag een eenzijdige beëindigingsbrief op basis van de zogenaamde wet van 1978", valt er te lezen. "Deze eenzijdige verbreking van het contract tussen de speler en de club refereert naar geen enkel motief en werd zonder voorafgaande kennisgeving verzonden."

"Standard steekt al enkele jaren enorm veel energie in de opleiding van zijn jonge spelers. De club constateert met droefheid dat Michel-Ange, een parel van de Academie, heeft besloten een daad te stellen die zeer schadelijk is voor de belangen van Standard de Liège."

Niet op de hoogte

"Deze bevinding is des te betreurenswaardiger gezien het vertrouwen dat de club in hem heeft getoond tijdens het afgelopen seizoen, waarin Michel-Ange heeft gepresteerd. Bovendien zat Standard in vergevorderde onderhandelingen met belangrijke clubs over de transfer."

In het communiqué stuurt de Luikse club meteen ook een waarschuwing richting Antwerp en Club Brugge. "Desondanks had Standard vernomen dat Michel-Ange en zijn “zaakwaarnemer” - de heer Didier Frenay - in gesprek waren met de ene of de andere club uit de Jupiler Pro League,

Om dan te benadrukken: "Zonder dat we daar formeel van op de hoogte waren. Onze club kan zich op geen enkele manier voorstellen dat één van deze clubs op eender welke wijze betrokken zou kunnen zijn bij deze eenzijdige breuk."

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  Antwerp

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024