'Daarom werken de scouts van Club beter dan die van Anderlecht'

'Daarom werken de scouts van Club beter dan die van Anderlecht'
Dinsdag 24 april 2018 - 18:58   I  

Club Brugge is een geoliede machine dit seizoen, maar dat geldt niet alleen voor de elf spelers die het op het veld moeten doen. Club Brugge draait in het algemeen erg goed, in tegenstelling tot een waggelend Anderlecht.

Anderlecht krijgt vaak de kritiek dat het slecht werkt wanneer het nieuwe spelers zoekt. Vaak komen ze uit bij ex-spelers of ex-smaakmakers van de Belgische competitie. Zo haalde Anderlecht onder andere Saief, Kums en Sels. Allemaal ex-Gent.

Club Brugge haalde de voorbije seizoenen wel spelers waar we in België voorheen niets hadden over gehoord. Spelers zoals Vormer en Denswil, die op een zijspoor zaten in Nederland bijvoorbeeld. Of Zuid-Amerikaanse talenten zoals Bacca en Izquierdo. Het scoutingssysteem werkt dus goed in Brugge, al weet Het Nieuwsblad ook hoe dat komt.

Spelersmakelaars

Terwijl bij Anderlecht de scouts zich vaak buitenspel gezet voelen door huismakelaars, wordt bij Club Brugge wél actief gewerkt met de scoutingcel. Naast de klassieke scouts heeft Club met Joachim Vercaigne zelfs een specifieke scouting database manager, die lijsten van interessante spelers bijhoudt en uitbreidt via online scoutingprogramma's.

Poll: Moet Anderlecht komaf maken met die makelaars?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024