Vandenbempt over Anderlecht-Club Brugge: "Zij zijn nu de grote favoriet"

Vandenbempt over Anderlecht-Club Brugge:
Maandag 09 april 2018 - 14:55   I  

Dit weekend staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. Voor de start van play-off 1 werd Anderlecht aanzien als grootste uitdager van Club Brugge, maar die rol heeft AA Gent nu op zich genomen. Club Brugge heeft het wel ontzettend moeilijk om te winnen op het veld van Anderlecht.

Het is al meer dan 20 jaar geleden dat Club nog eens kon winnen op het veld van Anderlecht, maar toch denkt Vanhaezebrouck dat het deze keer wel eens Club Brugge kan zijn dat de drie punten pakt in het Constant Vanden Stockstadion.

"Zonder Kara, Najar, Onyekuru, Trebel die geschorst was, Spajic die nu weer een tijdje out is, is die kern veel te smal. Hein Vanhaezebrouck moet veel te veel een beroep doen op jonge, onervaren spelers om te kunnen zeggen: “Ja, in deze slopende nacompetitie doet Anderlecht mee voor de titel”. Daarom vind ik dat Club zondag de grote favoriet is om voor het eerst in 20 jaar en 28 wedstrijden eindelijk nog eens te winnen in Brussel. Maar oké, het is voetbal en in voetbal wint niet altijd de favoriet", aldus Vandenbempt voor Sporza.

"Anderlecht geen kandidaat voor de titel"

Anderlecht kan zich ondanks de zege tegen Charleroi volgens Vandenbempt ook nog geen titelkandidaat noemen. "Voor mij is Anderlecht op dit moment zeker nog geen titelkandidaat, al is winnen op Charleroi niet simpel voor Anderlecht. Ze hadden dit seizoen al 2x verloren van Charleroi, dat op dit moment toch de zwakste ploeg lijkt in Play-off I: een match of 10 niet meer gewonnen, een zoekende coach, bepalende spelers uit vorm."

Poll: Wie is volgens u favoriet?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024