Absolute toptransfer: 'Rode Duivel duikt top tien in van duurste Belgen ooit'

Absolute toptransfer: 'Rode Duivel duikt top tien in van duurste Belgen ooit'
Woensdag 07 augustus 2024 - 12:30   I   door Redactie

Het ziet er steeds meer en meer naar uit dat Johan Bakayoko dit seizoen andere oorden gaat opzoeken. De Rode Duivel is al maanden lang grof wild op de transfermarkt. Onder meer Borussia Dortmund, Liverpool en Bayern München werden al genoemd als mogelijke bestemmingen.

Ondanks de interesse van de Europese topploegen, bestaat de kans dat de buitenspeler van PSV net een stapje lager gaat zetten. RB Leipzig is namelijk erg geïnteresseerd om de Rode Duivel naar Duitsland te halen en zal weldra in actie schieten om die belangstelling concreet te maken.

Dani Olmo, sterspeler bij Leipzig, staat op het punt om naar Barcelona te verhuizen en dus kan Leipzig die nodige miljoenen herinvesteren in Bakayoko. Het Eindhovens Dagblad weet wel dat de 21-jarige Belg niet goedkoop zal zijn. PSV vraagt immers een bedrag van 45 miljoen euro.

Mocht Leipzig dat bedrag ook effectief betalen, betekent het dat Bakayoko de top tien van duurste Belgen ooit binnensluipt. Op de tiende plaats staat nu Youri Tielemans, die in 2019 voor 45 miljoen van Monaco naar Leicester City trok. Met 45 miljoen euro zou Bakayoko op een gedeelde tiende plaats komen te staan. Duurste Belg is nog altijd Eden Hazard, met 120 miljoen euro.

Poll: Zou het een slimme zet zijn van Bakayoko om nog niet meteen bij een Europese topclub te tekenen?

TAGS  I  Johan Bakayoko  I  Rode Duivels  I  PSV  I  RB Leipzig  I  Dani Olmo

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024