Marc Degryse maakt topclub uit Jupiler Pro League af: "Het is huilen met de pet op"

Marc Degryse maakt topclub uit Jupiler Pro League af:
Dinsdag 03 september 2024 - 09:00   I   door Redactie

Marc Degryse is helemaal klaar met het voetbal van Anderlecht. Dat is ver onder de maat en moet toch dringend gaan verbeteren. Afgelopen weekend kwam paars-wit met een 0-0-gelijkspel bij Union heel goed weg.

"Anderlecht was op Union huilen met de pet op", geeft Degryse aan in Het Laatste Nieuws. "Het is mij een raadsel hoe paars-wit 11 op 15 haalde. Dreyer en Angulo waren onbestaande. Eerstgenoemde is bezig aan een zwakke seizoensstart. Maar je kunt je wel afvragen of dat ook niet te maken heeft met de manier waarop de ploeg wordt gezet."

"Dreyer is iemand die makkelijk scoort, iemand met een goed schot ook. Maar in de manier waarop Anderlecht voetbalt, komt hij vanop zijn rechterflank als een soort vierde middenvelder naar binnen. Sardella moet dan in zijn rug opduiken als een rechtsbuiten. Komt dat allemaal het spel van Dreyer ten goede? En het spel van Sardella? Ik weet dat niet. Anderlecht scoorde op KV Mechelen twee keer uit een hoekschop. Het is een elftal dat het moet hebben van stilstaande fases en van toevalligheden. Aan de bal is het – ik herhaal – huilen met de pet op", zucht Degryse.

Poll: Heeft Degryse gelijk?

TAGS  I  Marc Degryse  I  Anderlecht

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024