Onthutsend transfernieuws: 'Club Brugge lijdt megaverlies'

Onthutsend transfernieuws: 'Club Brugge lijdt megaverlies'
Zondag 28 juli 2024 - 20:30   I   door Redactie

Na veel speculatie en onzekere tijden is het eindelijk zover: Roman Yaremchuk vertrekt bij Club Brugge en tekent een vierjarig contract bij Olympiacos. Voor zowel de club als de fans betekent dit het einde van een periode vol gemengde gevoelens over de prestaties van de Oekraïense spits.

Yaremchuk, die enkele jaren geleden bij Club Brugge binnenkwam met hoge verwachtingen, heeft de afgelopen seizoenen moeite gehad om zijn stempel te drukken. De spits, die eerder indruk maakte bij AA Gent, kon zijn successen daar niet herhalen bij Benfica, Club Brugge en Valencia. In 108 wedstrijden scoorde hij slechts 19 keer, vaak als invaller, wat teleurstellende cijfers zijn voor een speler van zijn kaliber.

Ondanks de matige prestaties bij zijn voorgaande clubs, biedt Olympiacos Yaremchuk een nieuwe kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. De Griekse club, winnaar van de Europa League, heeft vertrouwen in de spits en hoopt dat hij zijn vorm van weleer kan terugvinden. Yaremchuk had ook de optie om naar Trabzonspor te gaan, maar koos uiteindelijk voor Olympiacos, mede dankzij de goede contacten van zijn management bij de Griekse club.

Club Brugge betaalde destijds 17 miljoen euro voor Yaremchuk, een investering die niet de verwachte resultaten opleverde. Met de transfer naar Olympiacos verdient de club ongeveer 5 miljoen euro, inclusief bonussen. Hoewel dit een verlies betekent op de oorspronkelijke investering, is het vertrek van Yaremchuk een opluchting voor de club, die nu ruimte heeft om te investeren in nieuwe talenten.

Poll: Blij dat hij weg is?

TAGS  I  Club Brugge  I  Roman Yaremchuk  I  Olympiacos

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024