Geel plaatst zich voor derde ronde Croky Cup

Zondag 04 augustus 2024 - 17:54   I   door Redactie

Verbroedering Geel won zondag met 4-0 van Huldenberg in de tweede ronde van de Croky Cup. Sven Joosten scoorde twee keer. In de volgende ronde (zaterdag 19.30u) komt Crossing Schaerbeek naar de Leunen.

Bij de thuisploeg kon trainer Tom Schipper niet rekenen op doelman Oussayd Belkouch (knie) en Dries Ventôse (knie). Amin Oilil, die na een lange revalidatie de voorbije weken al intensief meetrainde, kreeg rust. Geel nam meteen de match in handen en liet de bal het werk doen. Eerste provincialer Huldenberg zakte terug.

Zeven minuten

Al na drie minuten kreeg Thijs Van Pol een goede mogelijkheid na een vrije trap van Marijn Convents, maar doelman Symen Greven pareerde schot. Op het kwartier zette Toon Opdekamp zich door. De middenvelder bereikte Van Pol, die de bal klaarlegde voor spitsbroeder Seppe Maesen. De boomlange spits nam het geschenk aan en knalde de 1-0 tegen de touwen.

Verbroedering drukte door. Verdediger Sven Joosten kopte een hoekschop van Convents aan de eerste paal binnen: 2-0. Een minuut later werd het zelfs 3-0. Opdekamp haalde de achterlijn op rechts en vond centraal Van Pol die de bal mooi binnenkopte. Huldenberg was op zeven minuten tijd uitgeteld en was nog niet in de buurt van doelman Glenn Toussaint geraakt.
Geel controleerde en liet de bal het werk doen. Maesen en Opdekamp vonden elkaar voor een een-twee, maar doelman Greven pareerde het schot van Maesen met de voet.en sleepte de 3-0 naar de rust.

Tweede keer Joosten

Zowel Geel als Huldenberg voerden aan de rust één wissel door, maar het spelbeeld bleef hetzelfde als dat van de eerste helft. De thuisploeg bleef voetballen en aanvallen. Dat werd beloond met het tweede doelpunt van Sven Joosten. De verdediger kopte opnieuw een hoekschop van Convents aan de eerste paal binnen. Bijna een kopie van zijn eerste doelpunt, alleen week de bal nu nog af op een speler van Huldenberg: 4-0.

Applaus

Op het uur brak Hannes een actie goed af en speelde daarbij de bal argeloos de diepte in. Een verloren bal voor Geel tot Opdekamp zijn motor aanzette en achter het leer spurtte. De bedrijvige middenvelder liep de zowaar de Huldenbergse verdedigers nog voorbij en kwam alleen voor doel, maar zijn bal strandde op de paal. De inspanning van Opdekamp werd door het Geelse publiek onthaald met applaus. Even later kreeg de Maasmechelaar ook een applausvervanging.

Net voor affluiten probeerde invaller Matisse Neuts er nog een forfaitscore van te maken, maar invallersdoelman Tim Harmsen hield zijn netten schoon. Verder kwamen beide ploegen niet meer. Geel behaalde een vlotte zege tegen een kansloos Huldenberg. Woensdag (19.30u) spelen de Zotten vriendschappelijk bij Thes Sport. Volgende zaterdag (19.30u) spelen ze de 3de ronde van de Croky Cup en komt Crossing Schaerbeek op bezoek.

VERBROEDERING GEEL: Toussaint - D'Hondt, Joosten, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Hoebregs, Hannes, Convents - Van Pol, Maesen.
HULDENBERG: Greven - Joachum, Verbesselt, Devijver, Dekeyser - Wouters, Roisin, De Mol, Van Nerom, Degeest - Bahendwa.
VERVANGINGEN: 46' D'Hondt door Vanderlyde en Van Nerom door Heremans, 63' Quintiens en Maesen door Van Roy en Kayahan, 64' Greven door Harmsen, 70' Opdekamp door Van Dijck, 74' Bahendwa door Vandenbossche, 77' Convents door Neuts, 80' Degeest door Goorts.
DOELPUNTEN: 15' Maesen 1-0, 20' Joosten 2-0, 21' Van Pol 3-0, 52' Joosten 4-0.
GELE KAARTEN: 44' D'Hondt (fout op Dekeyser), 62' Hannes (fout op Wouters).
SCHEIDSRECHTER: Koen De Voldere.