Anderlecht haalt fors uit en laat Europese topclubs achter zich

Anderlecht haalt fors uit en laat Europese topclubs achter zich
Donderdag 01 augustus 2024 - 08:00   I   door Redactie

Anderlecht hecht veel belang aan de eigen jeugd. Elk jaar krijgen verschillende talenten hun kans om zich te tonen bij de eerste ploeg. Met het oog op de toekomst heeft paars-wit nu ook een belangrijke slag geslagen. Het legde namelijk een jeugdspeler langer aan zich vast.

Het gaat om Gabriel Biladi, een vijftienjarige aanvaller. “Gabriel Biladi tekent zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. De jonge winger (15) tekent een contract bij zijn opleidingsclub tot 2027. Wie Gabriel op Neerpede ziet spelen, zal zich dat herinneren”, klinkt het trots bij de recordkampioen. Anderlecht stuurt zo Ajax en Benfica wandelen.

Wat voor speler is Biladi? “Gabi, zoals hij op de academie genoemd wordt, laat zich opvallen met zijn uitstekende techniek. Zijn grootste sterkte: tegenstanders uitschakelen, ook op de kleinste ruimtes. Biladi kwam op z’n achtste aan op Neerpede en doorliep er alle jeugdcategorieën met verve”, staat er verder te lezen op de website van Neerpede.

Academy Director Mikkel Hemmersam is alvast erg tevreden: “Gabriel is een heel interessante vleugelspeler, met een goede dribbel en uitstekende techniek. Zijn sterktes komen tot uiting in 1-tegen-1-stuaties, maar hij heeft ook het talent om dat te koppelen aan doelpunten en assists. We zijn benieuwd om te zien hoe dit Neerpedetalent zich verder zal ontwikkelen”, klinkt het tot slot.

Poll: Een goede zaak voor paars-wit?

TAGS  I  Anderlecht  I  Gabriel Biladi

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024