Verliest Genk binnenkort nog een toptalent? "Grote ploegen komen kijken"

Verliest Genk binnenkort nog een toptalent?
Woensdag 31 juli 2024 - 16:00   I   door Redactie

Genk staat op het punt om een deal te sluiten met Chelsea omtrent de definitieve overgang van Mike Penders. De achttienjarige doelman speelde nog maar één wedstrijd voor Genk of hij wordt al verkocht voor twintig miljoen euro, al zal hij dit seizoen wel uitgeleend worden aan de Limburgers.

Tegenover Het Nieuwsblad laat keeperstrainer Guy Martens weten waarom Genk zoveel jonge doelmannen naar het buitenland ziet trekken. De keepersopleiding in Genk is bekend tot ver buiten de landsgrenzen zo blijkt. Martens legt uit hoe dat komt.

“We merken dat buitenlandse ploegen vaak naar ons kijken”, geeft hij in Het Nieuwsblad aan. “Het maakt dat wij gemakkelijk jonge doelmannen kunnen overtuigen om bij onze club te tekenen. We krijgen dikwijls verzoeken vanuit het buitenland om ons te bezoeken en als we zelf andere ploegen een bezoekje brengen, worden we altijd met open armen ontvangen.”

De keeperstrainer weet ook te vertellen wat de sleutel tot het succes is: “Hoe meer keepers opgeleid worden volgens onze visie, hoe groter de vijver waaruit wij kunnen vissen. Ook bekende keeperstrainers komen op bezoek. Frans Hoek bijvoorbeeld, in het verleden nog aan de slag bij Barcelona en Manchester United en de man die ooit met keepersopleidingen begon”, aldus Martens.

Poll: Begrijp jij dat Chelsea twintig miljoen euro wil spenderen voor Penders?

TAGS  I  Genk  I  Chelsea  I  Mike Penders

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024