Goedele Wachters gaat de mist in live op VRT: "Het liep fout"

Goedele Wachters gaat de mist in live op VRT:
Maandag 29 juli 2024 - 17:15   I   door Redactie

Goedele Wachters heeft haar debuut gemaakt bij Sporza. Ze zorgt in de avond voor de omkadering bij de Olympische Spelen. Ze heeft ook meteen al een blooper achter de rug.

Het grote witte Sporza-decor voor de Olympische Spelen bracht haar al eens in de problemen. Dat vertelt ze in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Een fantastische studio vol technische toeters en bellen”, zegt ze. “Maar ook niet evident. De helft van wat kijkers zien, staat niet echt in de studio. Dat zijn virtuele elementen."

Dat maakt het soms ingewikkeld voor de presentator/presentatrice. "Ik moet rekening houden met zaken die ik in werkelijkheid niet zie", zegt ze. "Zaterdag liep het al een beetje fout. De kijker ziet bij het uitzoomen een grote muur. De camera trekt zich vanuit een opening in die muur terug zodat ik uit beeld verdwijn. Maar alles is in spiegelbeeld, waardoor ik opnieuw in beeld wandelde en dan geschrokken de andere kant opliep. (lacht) We hebben er al flink mee gelachen op de redactie.” 

Het is wel pittig, want twee weken lang slaat Goedele geen enkele avond over. Ook niet in het weekend. “Een kleine persoonlijke marathon, maar een kleine moeite in vergelijking met wat onze atleten in Parijs presteren", benadrukt ze.

TAGS  I  Goedele Wachters

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024