'Fantastische signalen voor Vincent Kompany bij Bayern München'

'Fantastische signalen voor Vincent Kompany bij Bayern München'
Dinsdag 16 juli 2024 - 14:00   I   door Redactie

Vincent Kompany werd enkele weken geleden ietwat verrassend voorgesteld als coach van Bayern München. De komst van de ex-Rode Duivel zorgde voor verdeelde reacties. Voor sommige analisten komt de frisse wind die Kompany meebrengt als gelegen, anderen hekelen het gebrek aan ervaring als coach van een grote club.

Heiko Niedderer, Bayern-watcher voor BILD, hoort alvast bij de mensen die de frisse wind als welgekomen zien, al beseft hij ook dat de druk bij Bayern enorm is: “De druk zit op de ketel bij Bayern na een seizoen waarin ze niets gewonnen hebben”, vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Maar de druk op Kompany persoonlijk is wat minder”, ziet hij. “Iedereen weet dat hij nog een jonge coach is die misschien nog wat fouten zal maken en de kans moet krijgen te leren. Bij Tuchel was dat bijvoorbeeld anders. Nu heeft het bestuur bewust voor een jonge coach gekozen, dus ik denk niet dat ze hem na twee verliesmatchen ineens gaan ontslaan."

Niedderer weet dan ook dat Beyern een ploeg is die op zoek is naar stabiliteit: “Bayern staat niet bekend om zijn geduld, maar het bestuur beseft dat stabiliteit nodig is na jaren waarin van de ene trainer naar de andere gegaan werd. Ze hopen eigenlijk een trainer te hebben waar ze toch voor een jaar of vijf mee vertrokken zijn”, klinkt het tot slot hoopgevend voor Kompany.

Poll: Kan Kompany meteen zijn stempel drukken bij Bayern?

TAGS  I  Vincent Kompany  I  Bayern München

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024