Peter Vandenbempt over bekende coach: "Als het zo voortgaat, ligt hij eruit"

Peter Vandenbempt over bekende coach:
Vrijdag 06 september 2024 - 11:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt vreest dat Brian Riemer erg moet vrezen voor zijn job bij Anderlecht. Paars-wit speelde in deze openingsfase van het nieuwe seizoen echt niet goed.

"Anderlecht pakt wel weer een punt, maar de kritiek op het spel houdt aan. Als het zo voortgaat, zal dit eindigen met een trainersontslag, vrees ik", zegt Vandenbempt. "Als Anderlecht op deze manier blijft spelen en het geluk ophoudt en de resultaten niet meer volgen, dan zitten we snel met een crisis. De sfeer is nu al gespannen, een klein deel van de supporters blijft maar roepen op Brian Riemer."

"Er is wel meer dan de trainer natuurlijk. Dat is een gemakkelijke analyse om die zo te maken. Als je kijkt naar het individuele niveau van spelers - en ik zou ze bijna allemaal kunnen opnoemen: Dreyer, Angulo, Rits, Leoni... - dan ligt daar zeker ook een deel van het probleem. Aan de bal was het gisteren heel slecht, op een paar frisse flitsen na die tot kansen hebben geleid", vervolgt Vandenbempt bij Sporza. "Qua intensiteit en duelkracht was het echt zwak, toch de basis om tegen Union te spelen.

"Als Dendoncker op niveau is, is het een zeer goede aanwinst met ervaring en persoonlijkheid. Maar er moet nog creativiteit en ideeën bij, die Anderlecht aan het voetballen krijgen. Alles herleiden tot de coach is te simpel. De verantwoordelijkheid ligt ook voor een groot deel bij de spelers. Maar als het zo doorgaat, is de afloop toch altijd weer voorspelbaar", klintk het bij de commentator.

Poll: Denk jij ook dat Riemer ontslagen zal worden?

TAGS  I  Peter Vandenbempt  I  Brian Riemer  I  Anderlecht

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024