'Drama voor Chuba Akpom bij Ajax'

'Drama voor Chuba Akpom bij Ajax'
Vrijdag 06 september 2024 - 15:00   I   door Redactie

Ajax heeft er een geslaagde transferperiode op zitten, of dat vindt Milan van Dongen toch. De verslaggever van ESPN vertelt in het programma Tekengeld dat Alex Kroes ervoor heeft gezorgd dat Ajax het gat met Feyenoord kleiner heeft gemaakt. Dat is te danken aan het transferbeleid in Amsterdam.

Ajax verkocht dan ook verschillende overbodige spelers die hen een aardig zakcentje opleverden. Denk daarbij aan de verkoop van Gerónimo Rulli, Silvano Vos en Steven Bergwijn, die samen 28 miljoen euro opbrachten. Doe daar nog eens de 26 miljoen euro bij die het kreeg voor Georges Mikautadze, Jorge Sánchez en Francisco Conceição en je kan van een geslaagde window spreken.

Toch heeft Van Dongen ook kritiek: "Ze hadden alleen wel Chuba Akpom moeten verkopen", stipt hij aan. "Hij gaf twee maanden geleden al aan: 'Ik wil ergens anders gaan kijken als ik niet speel'. Ja, dan hadden ze misschien... Maar ik weet niet hoe dat werkt", ziet hij na de komst van Wout Weghorst een probleem opduiken in de spits.

Tot slot rijst de vraag of Ajax opnieuw naar de top kan: "Aan de titel mogen ze nog niet denken, denk ik. Maar ze zijn wel dichter bij Feyenoord gekomen dan twee maanden geleden", aldus Van Dongen. Vorig seizoen telde Ajax nog 28 punten minder dan Feyenoord. Dit jaar zou dat gat kleiner moeten zijn volgens Van Dongen.

Poll: Had Chuba Akpom verkocht moeten worden?

TAGS  I  Ajax  I  Chuba Akpom  I  v24

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024