Zware klap voor Steven Bergwijn na transfer: "Einde verhaal"

Zware klap voor Steven Bergwijn na transfer:
Vrijdag 06 september 2024 - 10:30   I   door Redactie

Er zijn maar weinig mensen uit de voetbalwereld die de transfer van Steven Bergwijn kunnen begrijpen. De aanvaller trok eerder deze week de deur bij Ajax achter zich dicht en verhuisde naar Saudi-Arabië, waar hij aan de slag gaat bij Al-Ittihad. Valentijn Driessen is streng voor zijn keuze.

Het motief om in het Midden-Oosten te gaan voetballen lijkt wel duidelijk te zijn in het geval van Bergwijn. Het is niet voor het sportieve plaatje, maar wel voor de miljoenendeal die eraan gekoppeld is. De ex-Ajacied kan er op drie jaar tijd 27 miljoen euro verdienen. Driessen begrijpt dat niet.

"Als ik zijn bankrekening zie, dan denk ik dat het niet nodig is", schrijft de journalist van De Telegraaf is zijn column. Hij was bij Ajax al veruit de best verdienende speler en hij zal bij Tottenham Hotspur ook wel genoeg verdiend hebben", is hij van mening, waarna hij de onsportieve kant van het verhaal aanhaalt.

"Sportief vind ik het al helemaal onbegrijpelijk. Als hij zijn kinds-, kinds-, kinds-, kindskinderen een onbezorgde toekomst wil bezorgen, dan heeft hij een hele goede beslissing genomen door naar de zandbak te gaan. Maar ik denk dat de sportieve carrière – die eigenlijk al een beetje in het slop is geraakt sinds zijn terugkeer bij Ajax – wel einde verhaal is", aldus Driessen.

Poll: Vind jij dat Bergwijn de verkeerde keuze heeft gemaakt?

TAGS  I  Steven Bergwijn

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024