Deze beelden bewijzen grote schande na EK-finale tussen Spanje en Engeland

Maandag 15 juli 2024 - 12:30   I   door Redactie

Spanje wist gisteren haar vierde Europese titel binnen te halen door Engeland in de finale op het EK te verslaan met 2-1. Spanje kwam daarbij op voorsprong door een goal van revelatie Nico Williams. Engeland kwam terug op 1-1, maar in het slot bracht Mikel Oyarzabal Spanje alsnog in extase.

Waar de eerste helft nog vrij gesloten was en beide ploegen met een 0-0 stand de rust ingingen, beloofde de tweede helft meer spektakel. Meteen in de 47e minuut opende Nico Williams met een lage schuiver de score. Aan Engeland om de bordjes snel weer gelijk te hangen.

De troepen van bondscoach Gareth Southgate zochten naar de gelijkmaker, maar moesten wachten tot minuut 73 totdat Cole Palmer met een keurige plaatsbal de 1-1 maakte. Verlengingen dienden zich aan, maar vier minuten voor het einde tikte Oyarzabal de bevrijdende 2-1 van dichtbij voorbij Pickford.

Waar voetbal een feest hoort te zijn, konden enkele heethoofden het na de match niet laten hun frustraties de vrije loop te laten gaan, dat bewijzen enkele video’s op mediaplatform X. Op de filmpjes is te zien hoe de Spaanse en Engelse fans met elkaar op de vuist gaan.

Poll: Voor wie supporterde jij?