Anderlecht incasseert miljoenenbedrag: 'Publiekslieveling heeft transfer officieel beet'

Anderlecht incasseert miljoenenbedrag: 'Publiekslieveling heeft transfer officieel beet'
Zaterdag 13 juli 2024 - 08:00   I   door Redactie

Anderlecht verkocht twee zomers geleden Sergio Gomez aan de Engelse topclub Manchester City. De Citizens kochten hem destijds voor vijftien miljoen over van de Brusselaars. In Engeland kon hij echter nooit doorbreken, waardoor hij nu opnieuw vertrekt.

Anderlecht haalde de Spanjaard drie seizoenen terug op bij Borussia Dortmund. De recordkampioen betaalde toen slechts 3,5 miljoen euro voor de linkervleugelverdediger. Eén jaar later wist het een serieuze winst te boeken op hem. Nog twee jaar later verdienen ze nog maar eens op de jeugdinternational van Spanje.

Manchester City verkoopt hem namelijk voor een bedrag van rond de negen miljoen euro aan Real Sociedad. Paars-wit had in de onderhandelingen met City een doorverkooppercentage van vijftien procent afgesproken. De Brusselaars verdienen met andere woorden nog zo’n 1.350.000 miljoen euro aan hun ex-speler.

Ondanks dat de transfer al officieel bevestigd is, zal hij niet meteen aansluiten op training van zijn nieuwe werkgever. Dat komt door het simpele feit dat hij zich momenteel met de Spaanse selectie voorbereidt op de Olympische Spelen.

Poll: Had jij verwacht dat Gomez niet zou slagen bij Manchester City?

TAGS  I  Anderlecht  I  Sergio Gomez  I  Manchester City  I  Real Sociedad

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024